Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Защо морковите са оранжеви? Причината ще Ви изуми!

Публикувано

на

Замисляли ли сте се защо морковите са оранжеви? Ако щете вярвайте, но причината е от кралско-холандски характер.

Първо, може би е редно да уточним, че поначало съществуват сума ти разновидности на добрия стар морков – кафяв, бял, лилав, че и жълт. И те не са по-лоши от оранжевия си събрат, но, както повечето неща в човешката история – и тук иде реч за мода.

Доминацията на оранжевия морков започва в далечната 1500-на година някъде, когато холандските фермери по една или друга причина залюбили този цвят и се заели с активна селекция, която дискриминирала всички останали моркови.

Но защо пък точно оранжево все пак? Време е да намесим и политиката в цялата хореография. Запознайте се с Уилям III Оран(ж)ски – принц на Оранж (1650-1702), щатхалтер на Нидерландия (1672-1702) и крал на Англия и Шотландия (1689-1702). През 16-ти век той подел борба за холандската независимост и се противопоставял на хегемонията на краля на Франция Луи XIV.

С това, безспорно, настъпвал доста от силните на деня по мазола. Така че не било особено здравословно за обикновения човек да изразява гласно подкрепата си за младия принц, иначе рискувал да му се случи случка. Но някои селяни намерили доста забавен начин да изразят съпричасност и ето ви обяснение на оранжевата морковена доминация.

Но нещата на свършили до тук. Два века по-късно се намерила поредната политиеска фракция, която да се бори за свобода на народа и срещу омразната власт в лицето на рода Оранж. Съответно, оранжевите моркови били обявени за прекалено политически, провокативни и едва ли не незаконни.

Има данни, даже че са били забранени за продажба, защото обиждали аристократите и били неудобни. Та това е историята на оранжевите моркови: независимо дали случайно или политически причини са виновни за тяхната доминация, те определено се свързват с рода Оранж. И до днес, ако обърнете внимание, оранжевото заема централно място в сърцата на холандците. Иначе речено – хем ми е патриотично, хем ми е морковено.

автор: Калина Градинкова, iseektear.me

Без майтап

Господи, може ли това наистина да бъде новата месторабота на Арсен Венгер?

Публикувано

на

Още часове часа след сензационното отпадане на Германия от Световното първенство вече започнаха спекулациите за наследник на Йоахим Льов.

Селекционерът на Бундестима остави отворен въпроса за бъдещето си, а букмейкърите вече приемат залози за негов наследник.

Фаворит според техните коефициенти изглежда Матиас Замер с 3, следван плътно от Мирослав Клозе с 3,50.

Интересното е, че сред вариантите според букмейкърите е и бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер. Коефициентът затова французинът да поеме Бундестима е 10.

За други варианти се считат Щефан Кунц, Юрген Клоп и Юлиан Нагелсман.

 

 

 

 

 

 

 

 

<p> </p>

Прочети повече

Без майтап

🔞 Мондиал 2018 удари порното, вижте какво стори с момичетата от „розовите“ филми Франция – Хърватия

Публикувано

на

Нови данни за индексите на сайтовете за възрастни се появиха дни след края на Световното първенство по футбол. Голям порносайт публикува, че стойностите на видео-гледанията в уеб портала се е сринали главоломно по време на финалния мач на Мондиал 2018.

Новите извадки затвърждават последните такива, които споделят, че спадът на трафика не е кой знае колко изненадващ, когато се отнася за държави, които продължават похода си на Мондиала. Е, не всички се класираха на планетарния шампионат, но водят парада по ниската посещаемост в сайтовете.

По време на мача Франция – Хърватия е бил буквално нищожен в глобален аспект.

След първия съдийски сигнал на финала, трафикът в Хърватия е паднал с цели 46%, докато Франция се е отделила с 24 на 100 от потребителите си в сайта. Важно е да се отбележи, че потребителите в Хърватия са „дропнали” до 70% по време на срещата, което е било „дъното” за порносайта.

Посещенията във Франция пък продължили да се сриват в хода на срещата, като феновете във френската държава били завладяни от предвкусващия триумф, споделят от сайта за възрастни.

В световен мащаб, трафикът е паднал с 12% по време на мача, но след края е възстановил нормалните си стойности за три минути и половина.

Хърватските юзери пък са се отделили от устройствата си за лични тешения с цели 85% по време на полуфиналната среща с Англия. Французите пък са били в дилема между полуфинала с Белгия и сайтовете за развлечения, тъй като 52% останали в профилите си в портала.

Появиха се данни и за България, като хора в родната ни страна са предпочитали да гледат Мондиала пред филмите на възрастни. България е една от водещите държави, която търпи срив в рейтинга, като 45% от хората спират да имат интерес към сайтовете. Родната ни страна е една от държавите, които търпи най-сериозен отлив. Начело е Венецуела, следвана от Словения. Ние сме на трето място, докато зад нас остават Швейцария и Хонг Конг.

Япония, Филипините и Нова Зеландия търпят най-малък срив в хода на Мондиала, като отливът при тях е само  4 процента.

Прочети повече

Без майтап

Фернандо Йеро е бил втори вариант, ето кой е трябвало да замени Юлен Лопатеги

Публикувано

на

Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес е бил на прага да води Испания на изминалото Световно първенство, пише The Sun. От испанската федерация на пожар търсеха селекционер след решението Луис Рубиалес да изгони Юлен Лопетеги. Шефовете на испанския футбол се свързали с Рафа, а Нюкасъл не са имали против той да бъде начело на Ла Роха по време на световните финали.
Липсата на време обаче изиграло основна роля и преговорите не били завършени успешно. От испанската федерация искали треньор незабавно и затова се обърнали към готовия вариант – Фернандо Йеро. “Имаше възможност, но още съм тук и съм щастлив тук”, заяви Бенитес, цитиран от The Sun.

Прочети повече

Избрано