Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Чудесна вест, един от значимите ни футболни отбори получава сериозна финансова инжекция

Публикувано

на

Добра вест за бургаските фенове долетя от морето. Отборите на Нефтохимик и Локомотив (Бургас) се обединяват, научи Sportal.bg. Част от акциите в новото дружество ще станат собственост на световноизвестната аутсорсинг компания “Sutherland Global Services”, която през последните месеци бе поела издръжката на бургаските “железничари”.

По този начин 36 години след като Нефтохимик стана правоприемник на Локомотив, историята частично се повтаря, като двата клуба отново се сливат.

Очаква се всички промени да се официализират утре следобед, когато ще има среща на Управителния съвет.

Сделката се осъществява със знанието и одобрението на кмета на Бургас Димитър Николов. Бившият футболист на Черноморец (Бургас) и Нефтохимик Костадин Джамбазов ще вземе ролята на спортен директор, а представителят на новите собственици – Тодор Георгиев, ще влезе в Управителния съвет.

Джамбазов разкри, че на този етап тимът ще продължи да играе мачовете си на стадиона в Българово, като целта му през настоящия сезон във Втора лига ще бъде да се стабилизира и да запази мястото си в професионалния футбол.

Избрано