Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Мъжете от тези 5 зодии могат да превърнат живота на половинката в истински ад

Публикувано

на

В съвременния живот много жени стават жертва на домашен тормоз.  За съжаление, когато се запознаем с някой мъж, много трудно можем да разберем още в началото, че той е тиранин. Подобни мъже могат да оставят много позитивно впечатление след първа среща, да накарат една жена да се влюби в тях до уши, пише jenata.blitz.bg.

Лошите качества се появяват по-късно, когато мъжът разбере, че притежава власт над половинката си и може да се държи с нея по най-ужасния начин, а действията му да останат безнаказани.

Признаци на мъжа тиранин  

Той винаги потиска околните и се старае да покаже, че е по-добър от тях, налага мнението си и прекалено яростно оспорва чуждото, когато не съвпада с неговото. Той ограничава свободата на половинката си, опитва се да я следи, не спира да я разпитва за всяка нейна стъпка и иска непрекъснато да е осведомен къде отива и какво ще прави.
Мъжът тиранин не спира да ревнува, старае се жената до него да общува по-малко с приятелките и познатите си. Изказва се много лошо и неуважително за бившите си.

Ако в новия си приятел сте забелязала поне един от тези знаци и знаете коя зодия е, проверете дали случайно не е в списъка на потенциалните тирани. Ако признаците са налице и е представител на един от тези 5 зодиакални знака, най-добре е да бягате далеч!

Овен: тиранин агресор и скандалджия  

Проявява агресия, ревнува, прилага физическо насилие, изисква безусловно покорство, нагрубява, клевети

Типично поведение

За този тип мъж съществува само неговото мнение. Той е уверен, че всички зависят от него, свикнал е сам да взима решения. С годините решава, че авторитетът в дома е само един, т.е. той, и никой няма право да изказва мнението си, защото прав е само той и никой друг!

Този тип домашен тиранин може да бъде много опасен, тъй като е способен да прибегне до употреба на физическа сила. Той е много агресивен и може да избухне мигновено, дори и без сериозен повод. А ако поводът е сериозен, ситуацията може да излезе извън контрол.

Тиранинът скандалджия, налитащ на бой, опитва да покаже колко сила притежава. Той много рядко ще започне да се бие с някой по силен от него. Най-често негови жертви стават по-слабите – жената и децата му.

Защо е такъв? 

Най-често в детството си мъжете от този тип са се сблъсквали с жестокост и тиранично поведение от страна на другите членове на семейството си. Затова и израствайки, те приемат това поведение и го пренасят в живота си. Тиранинът агресор не може да решава проблемите си, обсъждайки ги спокойно. Според него силата решава всичко. Със сила може да се получи дори и любов.

Какво да правите?

Обикновено такива мъже са много слаби, когато се сблъскат с наистина сериозни опасности и проблеми. Те с лекота обиждат слабите, но пасуват пред силни съперници. В момента, в който жената си намери достоен защитник, те обикновено изчезват, защото се страхуват да получат това, което са заслужили с действията си.

Скорпион: тиранин манипулатор

Ревнува, контролира, внушава чувство на вина, изсмуква емоциите

Типично поведение 

Тези мъже са много опасни за жени, решили да създадат с тях семейство. Обикновено правят всичко, за да получат власт над половинките си и  контролират действията им винаги и във всичко.

Още в самото начало на връзката ви тиранинът манипулатор знае вашите слаби страни и умее да ги използва, за да изпълни користните си цели. Той рядко използва физическа сила, но това не го прави по-малко опасен. Моралното насилие, което упражнява, често води жертвата му до безумие. Жената до него непрекъснато изпитва вина, не се чувства пълноценна и се съмнява в умствените си способности.

Когато жената започне да нервничи прекалено много, той се опитва да й внуши, че е време да започне да се лекува и опитва да „предпази“ децата от нея. Между другото, такива мъже често взимат децата, внушавайки на половинките си, че не могат да бъдат нормални майки. А те, от своя страна, толкова вярват в последното, че в крайна сметка стават постоянни клиенти на психоаналитиците, ако могат да си го позволят финансово, разбира се.

Ако все пак жената намери сили да се освободи от тази връзка, още дълго време ще продължи да се измъчва от чувството на вина, че е допуснала подобни отношения в живота си.

Защо е такъв?

Този мъж има много страхове, които умело крие. Той е неуверен в себе си и се опитва да прикрие това с ревност и манипулации. Най-вероятно е получил малко любов и внимание в детството си и сега подсъзнателно си отмъщава на целия свят.

Какво да правите?

Ако с вас се отнасят с пренебрежение, манипулират ви или унижават достойнството ви, първо трябва да се научите да се обичате. Ако позволявате подобно отношение към себе си, това означава, че не се обичате. Ако започнете да обичате повече себе си, отколкото половинката си, повече няма да имате проблеми под формата на мъж манипулатор и тиранин.

 

ЗА ОСТАНАЛИТЕ – ЧЕТЕТЕ ТУК!

Извън спорта

Най-мразените професии в София

Публикувано

на

Чак е странно, че все още има хора на тези позиции…

Стоиш си най-спокойно в автобуса, мечтаейки за по-добрите бъдещи времена и си слушаш музика на слушалките. Блаженство! Изведнъж около теб настава някаква суматоха. Виждаш, че всички започват да се суетят и да бъркат по джобове и чанти. През тълпата се промъква контрольор. Кръвта ти се смразява, пулсът ускорява. Първата ти мисъл е да побегнеш, но не го правиш, защото в същия момент осъзнаваш, че няма проблем. Няма защо да бягаш от контрольора, та ти имаш карта. Всичко е наред. Отдъхваш си.

Хората работещи като контрольори в градския транспорт, определено имат една от най-недолюбваните от столичани професии. Те никога не влизат в положение и сякаш им доставя удоволствие да те глобят. Ако се замислим обаче, не вършат нищо лошо. Не те санкционират несправедливо, не те рекетират. Работата им се състои в това да упражняват контрол по редовността на пътуване в градския транспорт и те го правят. Предполагам, че повечето от вас си купуват билетче или имат карта и не би било справедливо едни да заплащат за да се возят, а други като „Бай Ганьо“, „Хитър Петър“ и „бай Мангал“ да се возят безплатно.

 

Но въпреки това, контрольорите не стават по-симпатични или харесвани от столичани, а появата им в превозното средство, по-скоро предизвиква неприязън.

 

Едва ли обаче има по-мразени хора в България от политиците! И причините за това са кристално ясни. От край време те обещават какво ли не, само и само, за да се докопат до властта. Изберат ли ги, забравят всичко обещано и започва надпревара в категорията „кой ще открадне повече“.

 

Да бъдеш народен представител днес е желана работа от доста хора, но в очите на останалите българи, мнението за упражняващите тази професия, е негативно. Народните избраници представляват своите избиратели от цяла България, но местоработата им – Народното събрание, е в София, така че напълно заслужено номинираме и тях като едни от най-мразените професии в столицата.

 

След тях в класацията се нареждат служителите, които ще наречем с общото название – държавна администрация или чиновниците. Данъчни, общинска администрация, абе изобщо всички лелки, които стоят зад гише и стриктно спазват двете най-свещени за тях неща: буквата на закона и обедната си почивка.

 

Чудя се обаче кое е по-неприятно? Да те върне чиновничката за нещо незначително или като излезеш от учреждението да видиш, че колата ти има скоба.

 

Ах, колко са бързи скобаджиите на градска мобилност. Та аз бях спрял само за 10 минутки! И данъка на колата съм си платил и винетка имам за осеяните с дупки пътища, а сега пък и да си плащам и за паркиране в центъра!

 

Като сме започнали със служителите от градска мобилност, следва да отбележим, че освен котрольорите и скобаджиите, в списъка с най-мразените в столицата професии са и техните колеги – паякарите. И няма нищо учудващо в това да не харесваш или дори мразиш хората, които ти бъркат в джоба, незавимо от това дали признаваш прегрешението си или не.

 

Въртят се само из кварталите и тормозят хората – като им вдигат колите. Карат ги на наказателен паркинг и после хем глоба, хем такса престой на паркинга, а накрая и полицая ти напише фиш за неправилно паркиране. Стотачката не ти мърда докопали те паяка! А пък ако не разбереш на време, може и повече да отиде.

 

И за да приключим със служителите в държавната и общинска сфера, ще дис-нем (dislike) и КАТ-аджиите. Предполагам, че никой не се учудва и няма не разбрали. Имиджът, който през годините си създадоха служителите на Пътна полиция никак не e положителен, a негативните асоциации на хората към тяхната работа никак не са учудващи.

 

Добър ден! Искам първо да Ви уведомя, че разговорът ни се записва, а след това да Ви предложа страшно изгодна оферта за кредитна карта, само при нас, тук и сега!

 

Всекидневно, десетки или стотици хора (само предполагам за броя им) въртят шайбата, за да ни направят по-щастливи, предлагайки ни хиперизгодна оферта за кредитна карта, нова услуга, какви ли не тигани и продукти за отслабване. Преди време, когато бях по-млад, по-красив и по-търпелив, изслушвах и любезно отказвах отправеното ми предложение. Сега директно удрям червената слушалка, само като надуша, че ще получа поредната СПЕЦИАЛНА оферта. Та в тая връзка награждаваме досадните приятелчета, работещи в изходящите call-центрове, с място в списъка с най-мразените професии.

 

И накрая, но не на последно място в списъка, са брокерите на недвижими имоти. Всички пътища водят към Рим, а в България всички пътища водят към столицата. Мало и голямо от села и паланки идва в София за по-добра работа и възнаграждение. Тук, потриващи ръце, ги очакват дошлите няколко месеца преди тях и започнали работа като брокерчета в измислени агенции за недвижими имоти, за да им предложат прекрасни апартаменти под наем в „Люлин“, „Обеля“ или „Дружба“.

 

Гледаш супер яката квартира, обаждаш се – никой не вдига. После ти връщат обаждане от друг телефонен номер и се оказва, че собственикът на този апартамент е в чужбина или вече е отдаден, но имат много добра, уникална оферта за теб! Само ще дадеш два наема за капаро, а като комисионната за агенцията 100% от сумата и т.н и т.н.

Aвтор: Владислав Иванов/sofialive.bg

Прочети повече

Извън спорта

3-те зодии, които често ненавиждат себе си

Публикувано

на

Комплексите и омразата са тясно свързани помежду си. Има хора, които дълбоко в себе си изобщо не харесват това, което са. Трупана с годините, тази омраза може да се превърне в тежка депресия, затова трябва да внимаваме, пише iwoman.bg.

Телец

Телците имат изключително много комплекси. Може да не ви се вярва, но това е така. Те са достатъчно внимателни и не показват слабостите си, които ги изяждат отвътре. Най-несигурни се чувстват относно външния си вид. Непрекъснато се вглеждат в случайни минувачи и сравняват себе си с тях. Вечното съперничество изтъква само качествата, с които другите превъзхождат самите тях. По този начин Телците придобиват жестоки комплекси относно външния си вид. Те мразят себе си и за това, че са вечно неориентирани в живота и не знаят накъде да поемат. Чувстват, че не са успели в живота и това не им дава мира.

Мили Телци, вие сте прекрасни такива, каквито сте. Имате чар, които никой друг не може да притежава. Успели сте достатъчно, за да може да вървите с гордо вдигната глава. Вие трябва да осъзнаете, че сте прекрасни и незаменими същества. Помислете колко хора има, които ви обичат и не могат да живеят без вас. По това ще познаете колко ценни сте всъщност. Бъдете горди!

Дева

Девите са много объркани същества. Мислиш си, че ги познаваш, но всъщност познаваш само повърхността им. Основният проблем при тях е, че непрекъснато сравняват успехите си с тези на другите. И то не с всички, а само с най-успешните хора, които познават. Така си създават комплекс за малоценност и не виждат всъщност колко много хора са под тях. Девите говорят много, мислят много и са склонни сами да си създават комплекси и да изпадат в депресии.

До тях трябва да застане изключително позитивен човек, който да им вдъхва оптимизма, от който отчаяно имат нужда. Мили Деви, вие сте много успешни в това, което правите и никога не бива да се сравнявате с другите. Омразата, която изпитвате към самите себе си, е силна отрова, с която не можете да продължавате да живеете. За да бъдете обичани, трябва първо да започнете да обичате себе си. Това е ключът към щастието, което сами трябва да си извоювате.

Скорпион

Случаят при Скорпионите е съвсем различен. По принцип те не гледат много сериозно на живота и действат дори лекомислено. Опитват се да странят от реалността и да гледат от по-розовата страна на света. Всъщност Скорпионите нямат проблеми със самочувствието или външния си вид. Те не се замислят за тези неща и не ги смятат за важни. Омразата към самите тях е от съвсем друго естество. Представителите на тази зодия не могат да си простят миналите грешки, решения и постъпки, които са оформили живота им такъв, какъвто е.

За много ситуация Скорпионите смятат, че са могли да постъпят по много по-различен начин и сега горчиво се разкайват за това. Мразят изборите си, мразят и това къде се намират в момента заради тях. Скъпи Скорпиони, забравете за миналото и осъзнайте едно. Човек прави изборите си така, както Съдбата му е отредила. Не сте могли да постъпите по друг начин, направили сте точно това, което трябва. Бъдете спокойни за миналото си, гледайте смело към бъдещето и вярвайте на преценката и интуицията си. Това е истината, която ще ви донесе спокойствие.

Прочети повече

Извън спорта

3-те зодии, които никога няма да видите без гадже

Публикувано

на

Разберете кои са 3-те зодии от хороскопа, които не могат да живеят без да имат гадже! За някои хора любовта е най-важното нещо в живота им. Други обичат да флиртуват и нямат граници в общуването си с противоположния пол. Трети изобщо не бърза да се обвързват и предпочитат да се наслаждават на личния си живот, пише Actualno.com.

Различните зодии, приемат обвързването и интимните отношения по специфичен начин. Ето зодиите, които имат нужда винаги от партньор до себе си!

Зодия Рак

Раците постоянно мислят за любовта. Тяхната романтична природа  ги тласка към разнообразни връзки и нови интересни хора. Те държат на отношенията си си противоположния пол и са склонни да пробват всичко в името на любовта. Много лесно се влюбват и са склонни често и бързо да сменят партньорите си. За тях животът без връзка е почти невъзможен!

Зодия Дева

Техният чар, индивидуалност, красота и сексапил се забелязват от всички! Не обичат самотата и често търсят нова компания за всичко, особено в интимността. Живеят живота си един път и се радват колкото могат в любовта. Държат на партньорите си и са всеотдайни. Понякога още преди да са приключили една връзка, вече е назряла нова любов. В отношенията им всичко се случва доста бързо. Имат вътрешен усет дали всичко в любовта е наред и знаят много добре какво да направят за перфектната романтика.

Зодия Риби

Не полагат много усилия да намерят нов партньор. Добрата им душа, позитивната аура и благият характер привличат постоянно нови обекти на романтика и любов. Много лесно започват нови връзки и намират обект за сърцето си. Изключително рядко са сами. Обичат да флиртуват, но за тях по-важно е силната и сериозна връзка. Нямат проблем да започват нови отношения и да се впускат в нови партньорства. Трудно ще видите представители на тази зодия да са заложили на ергенството.

Прочети повече

Избрано