Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Мъжете от тези 5 зодии могат да превърнат живота на половинката в истински ад

Публикувано

на

В съвременния живот много жени стават жертва на домашен тормоз.  За съжаление, когато се запознаем с някой мъж, много трудно можем да разберем още в началото, че той е тиранин. Подобни мъже могат да оставят много позитивно впечатление след първа среща, да накарат една жена да се влюби в тях до уши, пише jenata.blitz.bg.

Дева: тиранин досадник и критик

Контролира разходите, критикува, раздава нравоучения, сравнява с другите

Типично поведение 

Този тип тиранин не е толкова опасен в сравнение с предишните, но от това няма да ви стане по-леко, ако живеете с него под един покрив.

Обикновено тормозът му се проявява под формата на непрекъснато мрънкане. Много рядко се случва този човек да бъде доволен, а членовете на семейството му трябва да следват стриктно всичките му правила.

Девите тирани критикуват всеки и всичко. Жената до тях никога не е облечена както трябва, никога не изглежда както трябва, не готви както трябва и не говори както трябва. Децата винаги са недостатъчно възпитани и не се държат нормално. Често критиката на тези мъже се прехвърля и върху другите роднини.

С такъв мъж обикновено животът не е особено весел, тъй като той контролира всичко, особено разходите. Ако половинката му не работи, животът й се превръща в истински ад, защото е принудена да му се отчита за всички разходи. А ако иска да си купи нещо, среща жесток отпор и обикновено не го купува поради различни причинни, изтъкнати от страна на тиранина.

Въпреки всичко, такива мъже са уверени, че се грижат за семейството си. Те могат да бъдат верни и предани, да се грижат добре за близките и семейството си. Щастие и морален комфорт с тях обаче няма!

Такива мъже често сравняват половинките си с някоя друга, например с бившите или майките си. Това понижава самочувствието на жените до тях и те с всички сили се опитват да им угодят.

Защо е такъв?

Такива мъже са големи идеалисти и не желаят да виждат по-далеч от собствения си нос. Те смятат, че идеалният свят, където всичко е по местата си, е най-комфортен, а хаосът ги кара да изпитват ужас. В резултат на това те искат всичко да е идеално, в това число и членовете на семейството им.

Такъв мъж може да претърпи фиаско, да се разори или да премине през някаква друга криза. Тогава ще започне да се обвинява, че всичко това се е случило, защото не е идеален и ефективен. В крайна сметка той се опитва да каже на семейството си: бъдете идеални, тогава няма да разочаровате нито мен, нито себе си!

Какво да правите?

Като начало опитайте да разберете до колко критиките му са основателни. Ако смятате, че не е прав, опитайте да се разберете. Може би причините се крият в някаква много по-сериозна неудовлетвореност. За да не провокирате скандали, не реагирайте на критиките му прекалено агресивно. Приемайте ги спокойно и задължително отбелязвайте какво не ви харесва. С този тип тирани можете да се разберете и да решите всичко мирно, по пътя на преговорите.

Лъв: тиранин егоцентрик 

Ревнува, оказва морален натиск, налага собствено мнение, контролира, проявява егоцентризъм и власт, командва

Типично поведение

Лъвът тиранин се обича изключително много и предпочита околните да го превъзнасят и боготворят. Обикновено го постига с морален натиск и демонстрация на превъзходството и власт. Именно такива мъже често са против половинките им да се занимават с нещо и да работят, защото по този начин няма да се намират под пълната им власт.

Те са най-егоцентричните от всички знаци на Зодиака и задължително трябва да разполагат с най-доброто. Интересите им винаги са по-важни от тези на близките им, дори и да твърдят, че семейството за тях е всичко.  Те винаги са прави, а близките им нямат право на мнение. А в случай, че се опитат да го изразят, Лъвът тиранин не ги слуша.

Обикновено за тях жената не е личност, а допълнение към царствената им особа, която е длъжна да им слугува и да се съгласява с всичко. Такива мъже не се грижат много за здравето на половинките си и никога не мислят за последствията, тъй като винаги могат да ги изпратят на лекар, за да се отърват от нежеланата бременност.

Защо е такъв?

Често тираните егоцентрици израстват в напълно нормални семейства, където всичко им е било позволено. Те са единствени деца, при това закъснели, и затова родителите им са се отнасяли с тях като с Богове. Не е изключено обаче като деца да са били непрекъснато унижавани и поставяни на място от родителите си, които непрекъснато са ги карали да чувстват, че не са нищо особено. Затова и като възрастни те се опитват да са първи във всичко и пренасят поведението на родителите си върху собствените си деца и жена.

Какво да правите?

Тираните егоцентрици използват егоизма си, когато половинките им го позволят. Ако го боготворите прекалено много, ще разпалите царствеността му, която в бъдеще трудно може да бъде изкоренена. Накарайте го да мисли, че не е център на Вселената. Ако с годините и старанието си не успеете да спечелите уважението и вниманието му, ще се наложи да ги търсите на друго място, защото вече няма да сте в състояние да промените ситуацията.

Рак: тиранин надзирател

Контролира, ограничава, поставя рамки, проявява власт, манипулира, внушава чувство за вина

Типично поведение

Независимо от това, че този зодиакален знак е пример за добър и грижовен съпруг, това не изключва възможността главата на семейството от зодия Рак да се превърне в домашен тиранин. Обикновено Раците са домошари и не изпитват нужда да се показват пред света. Ако жената до тях е настроена на същата вълна, ще бъде в по-печеливша позиция. В противен случай тиранинът ще се опитва всячески да я откъсне от средата й, принуждавайки я да прекарва възможно най-много време вкъщи.

За нея домът постепенно ще се превърне в затвор и дори най-невинното излизане с приятелки веднъж в годината може да стане повод за бурен скандал и претенции от негова страна. Обикновено такива мъже се опитват по всякакъв начин да налагат чувство за вина: „Как така? Излезе, остави децата, не ги нахрани, не ги сложи да спят… Каква майка си ти?“. Думите могат да са различни, но смисълът е един и същи!

Защо е такъв?

В основата на подобно поведение лежи не само неувереността, която той изпитва в себе си и това, че могат да го обичат, но и сериозните страхове, сред които и страх от загуба. Възможно е да е израснал в семейство с един родител или като малък е изгубил нещо много ценно и затова за него е много важно да има здраво семейство с цената на всичко, дори и с проявата на деспотизъм.

Какво да правите?

Раците не винаги са инатливи и е напълно възможно да ги разубедите, да ги накарате да разберат, че всичко, което правите, е напълно безопасно за семейството. Тук ще трябва да се научите да разговаряте. Разбира се, ако ситуацията е отишла прекалено далеч, ще е много по-трудно да го накарате да се държи адекватно.

Трябва да направите всичко, за да започне да ви се доверява. Само доверието и честното общуване могат да превърнат мъжа тиранин в нормален човек. Трябва да изкорените страха му от загуба и да го замените с чувство за безопасност и спокойствие.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ – ЧЕТЕТЕ ТУК!

Извън спорта

Най-мразените професии в София

Публикувано

на

Чак е странно, че все още има хора на тези позиции…

Стоиш си най-спокойно в автобуса, мечтаейки за по-добрите бъдещи времена и си слушаш музика на слушалките. Блаженство! Изведнъж около теб настава някаква суматоха. Виждаш, че всички започват да се суетят и да бъркат по джобове и чанти. През тълпата се промъква контрольор. Кръвта ти се смразява, пулсът ускорява. Първата ти мисъл е да побегнеш, но не го правиш, защото в същия момент осъзнаваш, че няма проблем. Няма защо да бягаш от контрольора, та ти имаш карта. Всичко е наред. Отдъхваш си.

Хората работещи като контрольори в градския транспорт, определено имат една от най-недолюбваните от столичани професии. Те никога не влизат в положение и сякаш им доставя удоволствие да те глобят. Ако се замислим обаче, не вършат нищо лошо. Не те санкционират несправедливо, не те рекетират. Работата им се състои в това да упражняват контрол по редовността на пътуване в градския транспорт и те го правят. Предполагам, че повечето от вас си купуват билетче или имат карта и не би било справедливо едни да заплащат за да се возят, а други като „Бай Ганьо“, „Хитър Петър“ и „бай Мангал“ да се возят безплатно.

 

Но въпреки това, контрольорите не стават по-симпатични или харесвани от столичани, а появата им в превозното средство, по-скоро предизвиква неприязън.

 

Едва ли обаче има по-мразени хора в България от политиците! И причините за това са кристално ясни. От край време те обещават какво ли не, само и само, за да се докопат до властта. Изберат ли ги, забравят всичко обещано и започва надпревара в категорията „кой ще открадне повече“.

 

Да бъдеш народен представител днес е желана работа от доста хора, но в очите на останалите българи, мнението за упражняващите тази професия, е негативно. Народните избраници представляват своите избиратели от цяла България, но местоработата им – Народното събрание, е в София, така че напълно заслужено номинираме и тях като едни от най-мразените професии в столицата.

 

След тях в класацията се нареждат служителите, които ще наречем с общото название – държавна администрация или чиновниците. Данъчни, общинска администрация, абе изобщо всички лелки, които стоят зад гише и стриктно спазват двете най-свещени за тях неща: буквата на закона и обедната си почивка.

 

Чудя се обаче кое е по-неприятно? Да те върне чиновничката за нещо незначително или като излезеш от учреждението да видиш, че колата ти има скоба.

 

Ах, колко са бързи скобаджиите на градска мобилност. Та аз бях спрял само за 10 минутки! И данъка на колата съм си платил и винетка имам за осеяните с дупки пътища, а сега пък и да си плащам и за паркиране в центъра!

 

Като сме започнали със служителите от градска мобилност, следва да отбележим, че освен котрольорите и скобаджиите, в списъка с най-мразените в столицата професии са и техните колеги – паякарите. И няма нищо учудващо в това да не харесваш или дори мразиш хората, които ти бъркат в джоба, незавимо от това дали признаваш прегрешението си или не.

 

Въртят се само из кварталите и тормозят хората – като им вдигат колите. Карат ги на наказателен паркинг и после хем глоба, хем такса престой на паркинга, а накрая и полицая ти напише фиш за неправилно паркиране. Стотачката не ти мърда докопали те паяка! А пък ако не разбереш на време, може и повече да отиде.

 

И за да приключим със служителите в държавната и общинска сфера, ще дис-нем (dislike) и КАТ-аджиите. Предполагам, че никой не се учудва и няма не разбрали. Имиджът, който през годините си създадоха служителите на Пътна полиция никак не e положителен, a негативните асоциации на хората към тяхната работа никак не са учудващи.

 

Добър ден! Искам първо да Ви уведомя, че разговорът ни се записва, а след това да Ви предложа страшно изгодна оферта за кредитна карта, само при нас, тук и сега!

 

Всекидневно, десетки или стотици хора (само предполагам за броя им) въртят шайбата, за да ни направят по-щастливи, предлагайки ни хиперизгодна оферта за кредитна карта, нова услуга, какви ли не тигани и продукти за отслабване. Преди време, когато бях по-млад, по-красив и по-търпелив, изслушвах и любезно отказвах отправеното ми предложение. Сега директно удрям червената слушалка, само като надуша, че ще получа поредната СПЕЦИАЛНА оферта. Та в тая връзка награждаваме досадните приятелчета, работещи в изходящите call-центрове, с място в списъка с най-мразените професии.

 

И накрая, но не на последно място в списъка, са брокерите на недвижими имоти. Всички пътища водят към Рим, а в България всички пътища водят към столицата. Мало и голямо от села и паланки идва в София за по-добра работа и възнаграждение. Тук, потриващи ръце, ги очакват дошлите няколко месеца преди тях и започнали работа като брокерчета в измислени агенции за недвижими имоти, за да им предложат прекрасни апартаменти под наем в „Люлин“, „Обеля“ или „Дружба“.

 

Гледаш супер яката квартира, обаждаш се – никой не вдига. После ти връщат обаждане от друг телефонен номер и се оказва, че собственикът на този апартамент е в чужбина или вече е отдаден, но имат много добра, уникална оферта за теб! Само ще дадеш два наема за капаро, а като комисионната за агенцията 100% от сумата и т.н и т.н.

Aвтор: Владислав Иванов/sofialive.bg

Прочети повече

Извън спорта

3-те зодии, които често ненавиждат себе си

Публикувано

на

Комплексите и омразата са тясно свързани помежду си. Има хора, които дълбоко в себе си изобщо не харесват това, което са. Трупана с годините, тази омраза може да се превърне в тежка депресия, затова трябва да внимаваме, пише iwoman.bg.

Телец

Телците имат изключително много комплекси. Може да не ви се вярва, но това е така. Те са достатъчно внимателни и не показват слабостите си, които ги изяждат отвътре. Най-несигурни се чувстват относно външния си вид. Непрекъснато се вглеждат в случайни минувачи и сравняват себе си с тях. Вечното съперничество изтъква само качествата, с които другите превъзхождат самите тях. По този начин Телците придобиват жестоки комплекси относно външния си вид. Те мразят себе си и за това, че са вечно неориентирани в живота и не знаят накъде да поемат. Чувстват, че не са успели в живота и това не им дава мира.

Мили Телци, вие сте прекрасни такива, каквито сте. Имате чар, които никой друг не може да притежава. Успели сте достатъчно, за да може да вървите с гордо вдигната глава. Вие трябва да осъзнаете, че сте прекрасни и незаменими същества. Помислете колко хора има, които ви обичат и не могат да живеят без вас. По това ще познаете колко ценни сте всъщност. Бъдете горди!

Дева

Девите са много объркани същества. Мислиш си, че ги познаваш, но всъщност познаваш само повърхността им. Основният проблем при тях е, че непрекъснато сравняват успехите си с тези на другите. И то не с всички, а само с най-успешните хора, които познават. Така си създават комплекс за малоценност и не виждат всъщност колко много хора са под тях. Девите говорят много, мислят много и са склонни сами да си създават комплекси и да изпадат в депресии.

До тях трябва да застане изключително позитивен човек, който да им вдъхва оптимизма, от който отчаяно имат нужда. Мили Деви, вие сте много успешни в това, което правите и никога не бива да се сравнявате с другите. Омразата, която изпитвате към самите себе си, е силна отрова, с която не можете да продължавате да живеете. За да бъдете обичани, трябва първо да започнете да обичате себе си. Това е ключът към щастието, което сами трябва да си извоювате.

Скорпион

Случаят при Скорпионите е съвсем различен. По принцип те не гледат много сериозно на живота и действат дори лекомислено. Опитват се да странят от реалността и да гледат от по-розовата страна на света. Всъщност Скорпионите нямат проблеми със самочувствието или външния си вид. Те не се замислят за тези неща и не ги смятат за важни. Омразата към самите тях е от съвсем друго естество. Представителите на тази зодия не могат да си простят миналите грешки, решения и постъпки, които са оформили живота им такъв, какъвто е.

За много ситуация Скорпионите смятат, че са могли да постъпят по много по-различен начин и сега горчиво се разкайват за това. Мразят изборите си, мразят и това къде се намират в момента заради тях. Скъпи Скорпиони, забравете за миналото и осъзнайте едно. Човек прави изборите си така, както Съдбата му е отредила. Не сте могли да постъпите по друг начин, направили сте точно това, което трябва. Бъдете спокойни за миналото си, гледайте смело към бъдещето и вярвайте на преценката и интуицията си. Това е истината, която ще ви донесе спокойствие.

Прочети повече

Извън спорта

3-те зодии, които никога няма да видите без гадже

Публикувано

на

Разберете кои са 3-те зодии от хороскопа, които не могат да живеят без да имат гадже! За някои хора любовта е най-важното нещо в живота им. Други обичат да флиртуват и нямат граници в общуването си с противоположния пол. Трети изобщо не бърза да се обвързват и предпочитат да се наслаждават на личния си живот, пише Actualno.com.

Различните зодии, приемат обвързването и интимните отношения по специфичен начин. Ето зодиите, които имат нужда винаги от партньор до себе си!

Зодия Рак

Раците постоянно мислят за любовта. Тяхната романтична природа  ги тласка към разнообразни връзки и нови интересни хора. Те държат на отношенията си си противоположния пол и са склонни да пробват всичко в името на любовта. Много лесно се влюбват и са склонни често и бързо да сменят партньорите си. За тях животът без връзка е почти невъзможен!

Зодия Дева

Техният чар, индивидуалност, красота и сексапил се забелязват от всички! Не обичат самотата и често търсят нова компания за всичко, особено в интимността. Живеят живота си един път и се радват колкото могат в любовта. Държат на партньорите си и са всеотдайни. Понякога още преди да са приключили една връзка, вече е назряла нова любов. В отношенията им всичко се случва доста бързо. Имат вътрешен усет дали всичко в любовта е наред и знаят много добре какво да направят за перфектната романтика.

Зодия Риби

Не полагат много усилия да намерят нов партньор. Добрата им душа, позитивната аура и благият характер привличат постоянно нови обекти на романтика и любов. Много лесно започват нови връзки и намират обект за сърцето си. Изключително рядко са сами. Обичат да флиртуват, но за тях по-важно е силната и сериозна връзка. Нямат проблем да започват нови отношения и да се впускат в нови партньорства. Трудно ще видите представители на тази зодия да са заложили на ергенството.

Прочети повече

Избрано