Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Вашият подробен месечен хороскоп – октомври 2018

Публикувано

на

Стрелец

През октомври 2018 г. представителите на зодия Стрелец, трябва да започнат да планират идеалния си живот. Този период, както никой друг, е напълно подходящ за формиране на мечтите и тяхната реализация в действителността. В този месец много от вашите желания ще се сбъднат.

В замяна, благодарете на съдбата за щедрите подаръци и помогнете на някой друг да направи живота си по-добър, пише astrostar.eu.

Октомври е подходящо време за благотворителност и помощ на другите. На преден план, сега в живота ви, ще бъдат приятелските отношения. Това важи както за частния, така и за обществения ви живот. Може би роднините и близките ви, ще се нуждаят от вашата подкрепа или съвет. През последните десет дни на месеца, ще предпочетете спокойната, тиха среда и уединението, което ще намерите в семейния кръг.

Любов и семейство

Необвързаните, ги очакват много приятни мигове, нови запознанства и срещи, обаче, трябва да сте предупредени, че на сериозни и дългосрочни взаимоотношения, не трябва да се надявате в този месец. Нещата едва ли ще стигнат, до повече от флирт. Що се отнася до тези, които имат връзка от дълго време, сега те трябва да покажат повече инициативност. Не може дамо избраникът ви, винаги да е активната страна, сега е ваш ред да действате. Опитайте се да разнообразите връзката си, добавите елементи на флирт и игра и тогава чувствата, ще се разпалят с нова, подновена сила.

Семейните през октомври, ще обгърнат близките си с грижа и внимание. Членовете на вашето семейство, ще усетят вашата подкрепа и защита. Препоръчва се, да продължите да се движите в същата посока, защото няма ограничение за съвършенството. В отговор партньорът, ще ви дари с нежност, ще покаже своята надеждност и вярност, което ще ви зареди с допълнителна доза самоувереност.

Кариера и финанси

От началото до края на октомври, ще бъдете изпълнени с ентусиазъм, това ще ви помогне да завладеете всеки връх. Ще бъдете изпълнени с нови творчески идеи, които ще бъдат одобрени от началниците и ще вдъхновят другите. Не трябва да обръщате внимание на някои материални затруднения, а смело да вървите към поставените цели. В този период ви очакват обещаващи бизнес пътувания, както и много нови възможности за установяване на необходимите контакти.

В комуникацията, ще бъдете особено активни, ще говорите за своите идеи и мисли навсякъде. По отношение на финансите, месецът ще бъде малко напрегнат, но ситуацията обещава да се стабилизира към края на октомври. Сега трябва да бъдете по-внимателни по отношение на задълженията си, инвестирането и големите покупки. Не е препоръчително също, да давате пари в заем.

Здраве

През октомври трябва да обърнете внимание на състоянието на бъбреците и половите органи. Освен това се препоръчва, да не злоупотребявате с алкохол и вредна храна. Препоръчително е да предпочетете семейната вечеря с приятели, така тялото ви ще работи безпроблемно.

Козирог

Октомври 2018 г., ще бъде много напрегнат психологически за повечето представителите на зодия Козирог, така че в началото на месеца е по-добре да не планирате важни неща. Този период, ще се отличава с многобройни преживявания, емоционална нестабилност и понякога да постигнете духовна хармония, ще бъде много трудна задача. Но каквото и да е, опитайте се да намерите положителната страна във всяка ситуация.

Ако смятате, че нервите ви са напрегнати до краен предел, променете обстановката и малко се разсейте от ежедневието. Не пренебрегвайте възможността да посетите интересно събитие, където ще може да се отпуснете и да получите положителен заряд.

Любов и семейство

В любовната сфера през октомври, ще изживеете цяла гама от емоции: от ревност и недоверие, до пълна хармония и взаимно разбирателство. В средата на есента, представителите на вашият зодиакален знак, ще трябва да обърнат специално внимание на най-близките хора и семейните проблеми.

Вашите деца, ще бъдат изключително доволни, ако им осигурите малка, но неочаквана почивка или изненада. Може би до края на месеца, вашата втора половинка, ще бъде по-взискателна както към вас, така и в битов план, но това едва ли, значително ще повлияе върху отношенията. Също така е възможно някои от вас, да решат да възстановят предишни отношения.

Кариера и финанси

През октомври много от вас, ще се борят за място под слънцето. Сега ви очакват много дела, задачи, комуникации и се препоръчва да се опитате да извлечете максимална полза за себе си. В допълнение съдбата ще изпитва издръжливостта и ловкостта ви, тъй като не всичко този месец, ще се развие както сте планирали.

За щастие, всичките ви старания и усилия до края на октомври, ще ви се изплатят с лихвите, така че в никакъв случай не трябва да се отказвате. Шефовете без съмнение ще оценят приноса ви за развитието на бизнеса и ще ви възнаградят финансово. В крайна сметка, може да очаквате финансовото ви състояние да се подобри. Препоръчително е особено усърдни, да бъдат тези които се занимават с творчество, определено ги чака успех.

Здраве

През октомври, трябва да следите за здравето си, особено ако имате някакви хронични заболявания. Щадете своя организъм, не се претоварвайте, физически и морално, ще бъде полезно да пиете витамини. Уязвимо място този месец ще бъдат бъбреците, затова бъдете по-внимателни. Сега също е необходимо да укрепите костната си система, като консумирате повече храни, богати на калций.

Водолей

Октомври 2018г., ще е много важно и значимо време за представителите на зодия Водолей. През този период, ще имате възможност да коригирате грешките от близкото минало и да поработите малко върху тях. Може би, за да разрешите проблем, ще трябва да вземете нестандартно решение. Сега, ще се нуждаете от добра концентрация и издръжливост.

Вероятно животът, ще ви постави пред избор, свързан с вашите планове за бъдещето. Не е изключено да решите да промените професията си или нещо радикално да трансформирате в живота. Все пак внимавайте, този месец е опасен, защото амбициите ви, не винаги ще съвпадат с възможностите.

Любов и семейство

Личния ви живот през Октомври, може да бъде нарушен от предишни проблеми и разногласия. В семейството е възможно да възникне напрегната атмосфера, която допълнително ще изостри ситуацията. За да възстановите бившата хармония и равновесие, се препоръчва понякога да отстъпвате на избраника си и често да показвате разбиране и подкрепа. Необвързаните представители на вашият зодиакален знак, сега не си струва да вземат сериозни решения.

Може би, ще подновите връзка с бивш приятел, но няма гаранция, че подновените отношения, ще се развият по-успешно от първия път. Семейните този месец, ще трябва да покажат по-голяма строгост към децата, за да укрепят авторитета си. В комуникацията с роднините, може да възникнат някои трудности, защото вашите планове ще бъдат в разрез с намеренията на вашите близки и намирането на компромис ще бъде трудна задача.

Кариера и финанси

В средата на есента натоварването ви на работа, ще бъде огромно и ще трябва да впрегнете всичките си сили, за да се справите с целия обем работа. Въпреки това, ще може да извлечете известна изгода: ще получите нов, безценен опит в непознати области на дейност, както и ще се докажете като специалист във вашия бизнес. В допълнение, този период ще бъде благоприятен по отношение на търговските начинания.

Подписването на нови договори и контракти, се препоръчва да бъде осъществено в средата на октомври. Ако в момента сте на висока длъжност, сега е изключително важно да запазите позициите си и да не губите авторитета си сред служителите. Що се отнася до финансовото положение, този месец няма да бъде много успешен, но до края на октомври ситуацията обещава да се подобри.

Здраве

Тези, които имат проблеми с бъбреците или черния дроб през октомври, трябва да обърнат повече внимание на тяхното здраве. Сега трябва да сте толкова предпазливи, колкото е възможно, пазете се от преохлаждане и настинки, защото ще бъде трудно да се отървете от болестта. Препоръчително е, да направите превантивен преглед този месец или да преминете курс на лечение, за да предотвратите здравословни проблеми.

Риби

През октомври 2018 г. представителите на зодия Риби, трябва да бъдат по-предпазливи в изявленията си, които по невнимание казват. Една лоша дума, може да разруши добри отношения или да навреди на самите вас. Този месец, ще ви бъде трудно, но ще може да се справите с всички трудности и препятствия по пътя към целта.

Когато решавате някакви проблеми и вземате важни решения, трябва да се полагате на богатия си опит. Сега не се препоръчва да разчитате на съдбата и да тръгвате към неоправдани рискове. Към края на месеца, може да направите някои промени в живота си и да осъществите една от дългогодишните си творчески идеи.

Любов и семейство

В областта на любовта, ситуациите обещават да се развиват доста успешно. Тези с постоянната връзка от дълго време, ги очаква спокойствие и хармония. Необвързаните представители на вашият зодиакален знак обаче, не трябва да започват нови отношения в този период, защото сега ще бъдете във властта на илюзиите и е малко вероятно вашите желания да съвпадат с действителността.

Препоръчително е, да бъдете по-реалистични и да не преследвате призрачни идеали. Семейните този месец, активно ще се занимават с възпитанието на децата и ще има много какво да направят. През втората половина на октомври, ще ви остане време, да анализирате и коригирате грешките в личния си живот.

Кариера и финанси

През октомври, не е добре да стартирате мащабни проекти, да подписвате важни договори и да планирате пътувания за дадения период. Времето също е неблагоприятно за авантюри. Този месец трябва да се държите сдържано и не се опитвайте да надхвърляте собствените си сили. Прибързаността сега няма да ви доведе до никъде, опитайте се да бъдете максимално концентрирани и да изпълнявате задачите си една по-една, в никакъв случай едновременно.

Не изпадайте в отчаяние, ако на работното място нещата не се оказват такива каквито бихте искали. В края на месеца, ще има някои положителни промени, ще намерите много нови и интересни неща. Що се отнася до финансите, то тук, също няма да минете без затруднения. Може би вашият доход ще бъде по-малък, отколкото сте очаквали и ще трябва да пестите.

Здраве

През октомври, повече от другите знаци на зодиака, ще бъдете податливи на настинки, така че е силно препоръчително да вземете мерки за укрепване на имунитета. Също така този месец е възможно, влошаване на хроничните заболявания, както и различни видове рецидиви.

Част I – ТУК
част II – ТУК

 

Извън спорта

2 напитки, които не трябва да пиете, когато се потите прекалено

Публикувано

на

Често ви облива пот, независимо от това колко е горещо? Време е да се успокоите и да разберете, какво иска да ви каже тялото.

Тук, в кои ситуации изпотяването е прекалено и не бива да консумирате алкохол и напитки, които съдържат кофеин, а водата е добре дошла, пише 1ekuvai.org.

Изпотяване, причинено от стрес

По миризмата на пот може много лесно да се познае дали сте под стрес, колко грозно и странно да звучи. Когато ни е наистина горещо, се активират жлезите, които се намират в тялото и естествено произвеждат потта, която се състои от вода и соли, които нямат изразен аромат.

Но когато сте стресирани, потта се произвежда от апокрините жлези, които са концентрирани под мишниците.

ази пот се състои от мазнини и протеини, които се смесват с бактериите, така че се създава неприятната миризма.

Изпотяване, причинено от топлинен удар

Разхождате се, навън е топло, а изведнъж чувствате че рязко се потите и ви се вие свят. Това е първият знак, по който ще познаете, че сте на секунда от топлинен удар. Ако в този момент веднага на не дадете вода на тялото, много рискувате. Никак не трябва да пиете алкохолни напитки или напитки с кофеин в тези моменти, защото те насърчават дехидратацията.

Изпотяване предизвикано от паднала захар

Засилващото изпотяване може да бъде и симптом на рязкото падане на кръвната захар . Този проблем може да реши с консумация на шоколад или някакво сладко, което ви е под ръка.

Бременни сте или влизате в менопауза

Ако има възможност да сте бременна или преди менопауза, очаквайте повишено потене и обърнете внимание на този процес. И в този случай избягвайте да пиете алкохол и напитки с кофеин.

Имате хипертония

Ако не можете да намерите причината, задължително посетете лекар, защото е възможно да имате хипертония. Това е състояние, в което неконтролируемо се потиш, без особена причина.

Прочети повече

Извън спорта

Известен кардиолог съветва: спрете да използвате това и няма да имате срещи с хора като мен!

Публикувано

на

Популярното слънчогледово масло е един от най-често използваните растителни масла в производството хранително-вкусовата промишленост

Слънчогледово масло се използва като базово масло в търговските салатни сосове, за консервиране на риба и за какво ли още не…

Оказа се, че вредите от добре познатото олио са повече, в сравнение с ползите. Слънчогледовото масло е първо и преди всичко високо калорично хранително масло, с около 120 калории в една обикновена супена лъжица.

Към това ще добавим и липсата на важни за здравето на човека витамини и минерали. То не съдържа витамини Е и К, няма никакви цинк, калций, магнезий, манган, мед, или селен в него.

Затова, ако искате да използвате продукт, в който има само калории – моля, вие сте свободни да направите своя избор.

Тук е необходимо да отворим скоба, и да добавим, че употребата на нерафинирано слънчогледово масло, или т.н. шарлан е препоръчителна. Добре е да добаряте шарлана в салати и сосове, но не и да го ползвате при топлинна обработка на храната.

И не на последно място – източника, от който се извлича слънчогледовото масло е известен алерген. Хората с чувствителност към слънчоглед, както и към маргаритки, хризантеми и невен трябва да избягват слънчогледовото олио на всяка цена.

До тук за вредите от слънчогледовото олио, което не се използва за термична обработка

Нека разберем какво се случва с горещото олио, в което с удоволствие мятаме кюфтета или панираме чушки.

Топлото растително масло е чиста отрова, с която ние постоянно храним тялото си. Д-р Асим Малхотра, известен британски кардиолог, публикува интересно проучване по темата. Затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания, диабет тип II и рак – е цената, която ние плащаме заради любовта към пържените храни!

Токсичните алдехиди влизат в храната, след като тя се обработва със силно нагрято олио, или друго растително масло. Маслото и животинските мазнини са много по-безопасни за здравето, ако все пак искаме да хапнем нещо пържено! Изключение от растителните масла прави единствено зехтина.

Хранене или инхалация с токсичните алдехиди води до повишен риск от рак и различни сърдечни нарушения. Може би най-доброто нещо, което можете да направите за здравето си е да се откажете от слънчогледовото масло и да сложите в тигана мас, вместо олио.

Можете също да пробвате да използвате обикновен пергамент за печене. Изрежете кръг от пергамент и го сложете в тигана. Така бихте могли да изпържите банички, месо, риба и сирене без капка масло!

Вкусът на растителното масло често нарушава естествения вкус на храните, които се готвят. Изоставяйки слънчогледово масло, вие ще откриете вкусът на познатите ястия отново. Без олио храната съдържа малко калории, което е важно за всеки, който иска да отслабне.

Изследванията на различните учени понякога са противоречиви и повдигат някои съмнения. Но в случая с растителното масло те вероятно са прави, пише lekuvai.org/58353.

Прочети повече

Извън спорта

Забележете ли някой от тези 5 симптома веднага тичайте на лекар. Нещата са сериозни, може да имате рак на дебелото черво или…

Публикувано

на

Cпopeд paзлични дaнни okoлo 30-50% oт xopaтa нaд 25 гoдини cтpaдaт oт пpoктoлoгични зaбoлявaния. Oщe oкoлo 30% в eднa или дpyгa cтeпeн ca yceщaли нeпpиятни cимптoми.

Пpи пъpвитe пpизнaци нa нepaзпoлoжeниe koнcyлтaциятa нa пpoктoлoг и cъвpeмeннaтa диaгнocтиka нa пpoктoлoгичнитe пaтoлoгии пoмaгaт зa пpeдoтвpaтявaнe нa тeжkи зaбoлявaния – oт xeмopoиди дo paк нa пpaвoтo чepвo.

Kakви cимптoми тpябвa дa пocлyжaт зa apгyмeнт дa cи зaпишeтe чacт зa пpeглeд пpи пpokтoлoг?

1. Бoлkи в oблacттa нa зaднoтo oтвъpcтиe и нa пpaвoтo чepвo

Heпpиятни yceщaния, диckoмфopт, бoлeзнeнocт в oблacттa нa aнyca пo вpeмe нa xoдeнe, пpoдължитeлнo cтoeнe, пocтoяннo или възниkвaщи пepиoдични ocтpи и тъпи бoлeзнeни yceщaния. Cъщo пoявa нa бoлkи пo вpeмe нa изxoждaнe.

2 . Oтдeлянe нa kpъв oт пpaвoтo чepвo

Oцвeтявaнeтo нa тoaлeтнaтa xapтия в чepвeния цвят, пoявa нa kpъв в изпpaжнeниятa, жили cлyз и гнoй във фekaлнитe мacи, cлeди oт нeoбичaйни cekpeти oт aнaлнoтo oтвъpcтиe въpxy бeльoтo. Bcekи oт тeзи cимптoми e вaжнa пpичинa дa ce пoтъpcи cпeциaлиcт. B пoвeчeтo cлyчaи зaбoлявaниятa, пpeдизвиkвaщи kpъвoтeчeния, нe зacтpaшaвaт живoтa, ako тяxнoтo лeчeниe зaпoчнe в paнeн cтaдий. Ocвeн тoвa нeпoceщaвaнeтo нa пpokтoлoг yвeличaвa бpoя нa xopaтa c oнkoлoгични зaбoлявaния.

3. 3aпeк и зaтpyднeния пpи изxoждaнe

Пpoблeмитe пpи изпpaзвaнe нa дeбeлoтo чepвo, чecтaтa koнcтипaция, yceщaнe зa нeпълнo изпpaзвaнe нa чepвaтa cлeд пoceщeниe нa тoaлeтнaтa или нaпpoтив – чecти изxoждaния, диapия, нeвъздъpжaниe нa фekaлнитe мacи и нa чpeвни гaзoвe, бeзпpичиннo тeчeн фeцec, лъжливи пoзиви зa изxoждaнe, a cъщo и peдyвaнe нa cъcтoяния cъc зaпek и c тeчни изпpaжнeния. Teзи cимптoми впocлeдcтвиe мoгaт дa дoвeдaт дo paзвитиe нa зaбoлявaнe и нeoбxoдимocт oт oпepaция.

4 . Бoлeзнeнo oбpaзyвaниe в oблacттa нa aнyca

Пoявaтa cлeд изxoждaнe нa пoдyтинa или нa зakpъглeнo oбpaзyвaниe oт aнaлнoтo oтвъpcтиe. Пpи нaличиe нa xeмopoиди ycлoжнeниятa нacтъпвaт внeзaпнo, бeз пpeдyпpeждeния, и ako xeмopoидaлния възeл e cтaнaл нaпpeгнaт, твъpд и cилнo бoлeзнeн или oт нeгo ce e пoявилo kpъвoтeчeниe, тo тpябвa нeзaбaвнo дa ce oбъpнeтe kъм cпeциaлиcт пo пpokтoлoгия. Пoявaтa нa бoлeзнeнoтo oбpaзyвaниe мoжe дa e пъpви пpизнak нa paзвитиe нa ocтpo гнoйнo възпaлeниe – пapaпpokтит, koeтo нaлaгa cпeшнa интepвeнция. B пepиoдa cлeд paждaнe пpи жeнитe xeмopoидитe ca изkлючитeлнo paзпpocтpaнeн пpoблeм. Tипични paнни cимптoми нa тoвa зaбoлявaнe ca cъpбeж, нeпpиятни yceщaния в aнaлнaтa oблacт, бoлeзнeнocт пpи изxoждaнe, cлyзecти, a впocлeдcтвиe kъpвaви тeчeния oт пpaвoтo чepвo. He ce бoйтe дa ce oбъpнeтe kъм лekap, лeчeниeтo нa xeмopoиди e възмoжнo и пo вpeмe нa kъpмeнe.

5. Tpaвмa нa aнopekтaлнaтa oблacт и ecтeтичecko измeнeниe нa зoнaтa нa пepинeyмa и нa aнaлнoтo oтвъpcтиe

Чyжди тeлa в пpaвoтo чepвo. Hapaнявaния, пopязвaния и пpoчиe yвpeждaния нa aнaлнaтa oблacт c нapyшaвaнe нa цeлocттa нa koжнитe пoвъpxнocти и нa лигaвицитe или бeз тяx. Пoявaтa в тaзи oблacт нa koндилoми, пaпилoми и фиcypи. B cлyчaй, чe ca ycтaнoвeни пoдyтини и yплътнeния okoлo или в aнyca, e възмoжнo дa ce дължaт нa пoпaдaнe нa чyжди тeлa в пpaвoтo чepвo, koитo нe e възмoжнo дa излязaт нaвън пo ecтecтвeн нaчин. He ce oпитвaйтe caми дa ce oпитвaтe дa ги извaдитe, тъй kaтo имa гoлямa вepoятнocт oт yвpeждaнe нa нeжнaтa лигaвицa нa aнyca и възниkвaнe нa възпaлитeлeн пpoцec. Пpeпopъчитeлнo e вeднaгa дa ce oбъpнeтe kъм лekap. Пpokтoлoгичнитe зaбoлявaния e мнoгo пo-лecнo дa ce пpeдoтвpaтят, oтkoлkoтo дa ce лekyвaт, пише lekuvai.org.

Прочети повече

Избрано