Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Вашият седмичен хороскоп (08-14 октомври)

Публикувано

на

Везни Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Везни, пред вас е седмица, в която ще имате разговори или общи ангажименти с мъж от финансов характер. Възможно е да получите пари от мъж (роднина, бизнес партньор, представител на институция и др.)
През тази седмица ще ви разтревожи новина свързана с ваш план или работа, която ще разкрие нечии злонамерени действия или опити за печалба за ваша сметка, пише astro.velida.net.
Лошите новини през тази седмица обаче, не винаги ще бъдат наистина лоши, затова проверявайте всяка информация преди да дадете свобода на емоциите и на реакциите си.


Мнозина ще продължат свои действия свързани с уреждането на важен финансов казус или общи бизнес отношения.
Възможно е получаването на пари с известно закъснение.
През седмицата ще имате повод за събиране или радост свързана с момиче или с млада жена.
Мъжете над 35 години ще получат интересно предложение от финансов характер, което ще обмислят по-внимателно преди да вземат решение.
Младите жени Везни ще имат поводи за радост в личен план. Важен за вас успех сега ще отвори врати за развитието на нови възможности в кариерата, в обществения или политически живот.

Скорпион Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Скорпион през тази седмица някои от по-важните ви планове и ангажименти ще имат връзка с момче или с млад мъж.
Подобни действия свързани с човек роден под знака на Рак, Скорпион или Риби ще донесат късмет както на тази личност, така и на вас.
В работата си обаче ще се сблъскате с изоставени задачи, неразрешени проблеми или сложни отношения с някой, с когото работите трудно.
Плановете ви ще се реализират трудно, с много повече усилия или преодоляване на множество спънки и пречки. Възможно е да имате на моменти песимистични или депресивни настроения на работното си място.
През седмицата развитие ще имат разговори или ангажименти свързани с наследство, с продажба на имот (или някаква замяна). Покупката на нова вещ за дома ще доведе до пренареждане на мебелировката в дома ви.
Това ще бъде неблагоприятна седмица за преместване в нов дом(ако имате подобен план).
През седмицата трудно ще се реализират планове свързани с пътуване.
Възможни са конфликти или напрежение в отношенията ви с хора от различни населени места.
Ако пътувате тази седмица възможно е да се сблъскате с транспортни трудности или закъснения.
Младите мъже Скорпион ще имат много позитивна и успешна седмица, в която неочаквани или специални шансове ще трябва да бъдат реализирани с разум и бързина.

Стрелец Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Стрелец пред вас е седмица на любов и хармония независимо от възрастта ви.
Предстоят ви важни събития, разговори или решения предимно касаещи вашия личен живот.
Любовният ви живот може да бъде по-различен, ако фокусирате вниманието си върху създаването или стабилизирането на вече изградена романтична връзка.
Ако имате партньор роден под знака на Близнаци, Везни или Водолей отношенията ви ще преминат на един нов етап на развитие (надявам се в положителен план).
Тази седмица ще ви изненадат пари, които ще получите от жена или предложение от жена свързано с пари.
Някои от тревогите ви тази седмица ще имат връзка със здравословното състояние на човек от кръга ви приятели, съседи или колеги. Човек роден под знака на Телец, Козирог или Дева ще създаде безпокойство с личните си проблеми или с физическото си състояние.
Тази седмица вещае празненство или друго важно събитие свързано с дете от семейството или от кръга ви роднини.
За някои от вас седмицата вещае новина свързана с бременност или с раждането на дете.
Жените над 35 годишна възраст ще имат благоприятна във финансов план седмица, в която ще имат възможност да получат пари, да заработят по-голяма печалба от бизнеса си и др.

Козирог Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Козирог пред вас е седмица, в която ще разрешавате деликатни проблеми от финансов характер предимно с жена или с жени.
Отношенията ви с мъже независимо от вашия собствен пол ще са доста напрегнати и непредсказуеми. Ще имате трудна комуникация както с по-млади, така и с по-възрастни от вас. Ще сте нетърпеливи и това ще предизвиква по-чести противоречия и спорове.
Отношенията ви жена родена под знака на Лъв, Овен или Стрелец ще преминат през изпитание, за което вината ще бъде изцяло ваша.
Някои от хубавите събития тази седмица ще бъдат свързани с дете или с млад човек. Успехи свързани с тях ще отворят нови възможности във финансов план, колкото и странно да звучи това.
Ако имате собствено дете или деца през седмицата ще вложите пари в тяхното образование, развитие на определени заложби и др.
Неприятностите тази седмица ще дойдат и ще си заминат.
Едва ли нещо ще остане висящо, неразрешено за следващата седмица. Разбира се, всичко зависи от собствените ви действия и решения, но сега и късмета ще бъде на ваша страна.
Очаквайте интересни преживявания.
Жените над 35 годишна възраст да внимават с финансовите си разходи или приходи, да правят правилен разчет на паричните си ресурси и да внимават при работа с пари.

Водолей Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Водолей пред вас е седмица, в която ще имате повече контакти с роднини, които живеят на разстояние от вас.
Причината за по-оживената комуникация помежду ви може да бъде в организирането на предстоящи събирания или други важни събития в семейството ви.
Някои от вас ще пътуват за да присъстват на годеж или сватба, на рожден ден или друго семейно събитие.
Любовният ви живот ще изиска от вас да покажете една по-голяма емоционалност в отношенията с партньора си.
Ако до вас имате човек роден под знака на Близнаци, Везни или Водолей, тази седмица преживяванията ви ще са много по-различни, по-динамични и ще оставят след себе си специални спомени.
Във финансов план обаче ще ви се наложи да бъдете много по-практични, внимателни с разходите си и със съхраняването на личните си парични ресурси.
Избягвате импулсивни разходи, покупка на вещи, които не са ви от първа необходимост. Избягвайте предложения свързани с лесни пари, игри на хазарта и др.
В работата си ще преживеете специално (но положително) събитие свързано с колега или клиент.
Възможно е да получите предложение за нова или допълнителна работа чрез човек от кръга ви приятели или познати.

Риби Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Риби през тази седмица ще имате неприятен или труден за изпълнение ангажимент с роднина. Възможни са здравословни проблеми с човек роден под знака на Козирог, Телец или Дева, който е от кръга ви близки родственици.
Човек роден под един от тези три зодиакални знака може да създаде с действията си напрежение в дома ви. В този случай не е задължително той да бъде ваш роднина.
През седмицата планирайте предварително посещение на мемориално място свързано с роднина или с близък приятел. За това може да имате причина, да имате съновидение, което да провокира подобно действие от ваша страна.
Не е изключена и житейска раздяла с човек, когото познавате.
Някои от изненадите през тази седмица ще ви сварят неподготвени и това може да създаде излишно напрежение или безпокойство във вас самите.
Избягвайте да вземате важни решения през тези седем дни, да поставяте начало на големи промени или други кардинални събития.
Ако сте ангажирани със съдебно дело, то е възможно неочаквано развитие на този юридическия казус.
През седмицата ще имате задачи и дела свързани с млада жена или момиче, която може и да не живее заедно с вас.
Ще ви изненадат събития в живота на жена родена под знака на Рак, Скорпион или Риби.
Жените до 35 годишна възраст ще могат да реализират своя стара идея или план, които досега не са имали шанс за развитие.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Извън спорта

2 напитки, които не трябва да пиете, когато се потите прекалено

Публикувано

на

Често ви облива пот, независимо от това колко е горещо? Време е да се успокоите и да разберете, какво иска да ви каже тялото.

Тук, в кои ситуации изпотяването е прекалено и не бива да консумирате алкохол и напитки, които съдържат кофеин, а водата е добре дошла, пише 1ekuvai.org.

Изпотяване, причинено от стрес

По миризмата на пот може много лесно да се познае дали сте под стрес, колко грозно и странно да звучи. Когато ни е наистина горещо, се активират жлезите, които се намират в тялото и естествено произвеждат потта, която се състои от вода и соли, които нямат изразен аромат.

Но когато сте стресирани, потта се произвежда от апокрините жлези, които са концентрирани под мишниците.

ази пот се състои от мазнини и протеини, които се смесват с бактериите, така че се създава неприятната миризма.

Изпотяване, причинено от топлинен удар

Разхождате се, навън е топло, а изведнъж чувствате че рязко се потите и ви се вие свят. Това е първият знак, по който ще познаете, че сте на секунда от топлинен удар. Ако в този момент веднага на не дадете вода на тялото, много рискувате. Никак не трябва да пиете алкохолни напитки или напитки с кофеин в тези моменти, защото те насърчават дехидратацията.

Изпотяване предизвикано от паднала захар

Засилващото изпотяване може да бъде и симптом на рязкото падане на кръвната захар . Този проблем може да реши с консумация на шоколад или някакво сладко, което ви е под ръка.

Бременни сте или влизате в менопауза

Ако има възможност да сте бременна или преди менопауза, очаквайте повишено потене и обърнете внимание на този процес. И в този случай избягвайте да пиете алкохол и напитки с кофеин.

Имате хипертония

Ако не можете да намерите причината, задължително посетете лекар, защото е възможно да имате хипертония. Това е състояние, в което неконтролируемо се потиш, без особена причина.

Прочети повече

Извън спорта

Известен кардиолог съветва: спрете да използвате това и няма да имате срещи с хора като мен!

Публикувано

на

Популярното слънчогледово масло е един от най-често използваните растителни масла в производството хранително-вкусовата промишленост

Слънчогледово масло се използва като базово масло в търговските салатни сосове, за консервиране на риба и за какво ли още не…

Оказа се, че вредите от добре познатото олио са повече, в сравнение с ползите. Слънчогледовото масло е първо и преди всичко високо калорично хранително масло, с около 120 калории в една обикновена супена лъжица.

Към това ще добавим и липсата на важни за здравето на човека витамини и минерали. То не съдържа витамини Е и К, няма никакви цинк, калций, магнезий, манган, мед, или селен в него.

Затова, ако искате да използвате продукт, в който има само калории – моля, вие сте свободни да направите своя избор.

Тук е необходимо да отворим скоба, и да добавим, че употребата на нерафинирано слънчогледово масло, или т.н. шарлан е препоръчителна. Добре е да добаряте шарлана в салати и сосове, но не и да го ползвате при топлинна обработка на храната.

И не на последно място – източника, от който се извлича слънчогледовото масло е известен алерген. Хората с чувствителност към слънчоглед, както и към маргаритки, хризантеми и невен трябва да избягват слънчогледовото олио на всяка цена.

До тук за вредите от слънчогледовото олио, което не се използва за термична обработка

Нека разберем какво се случва с горещото олио, в което с удоволствие мятаме кюфтета или панираме чушки.

Топлото растително масло е чиста отрова, с която ние постоянно храним тялото си. Д-р Асим Малхотра, известен британски кардиолог, публикува интересно проучване по темата. Затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания, диабет тип II и рак – е цената, която ние плащаме заради любовта към пържените храни!

Токсичните алдехиди влизат в храната, след като тя се обработва със силно нагрято олио, или друго растително масло. Маслото и животинските мазнини са много по-безопасни за здравето, ако все пак искаме да хапнем нещо пържено! Изключение от растителните масла прави единствено зехтина.

Хранене или инхалация с токсичните алдехиди води до повишен риск от рак и различни сърдечни нарушения. Може би най-доброто нещо, което можете да направите за здравето си е да се откажете от слънчогледовото масло и да сложите в тигана мас, вместо олио.

Можете също да пробвате да използвате обикновен пергамент за печене. Изрежете кръг от пергамент и го сложете в тигана. Така бихте могли да изпържите банички, месо, риба и сирене без капка масло!

Вкусът на растителното масло често нарушава естествения вкус на храните, които се готвят. Изоставяйки слънчогледово масло, вие ще откриете вкусът на познатите ястия отново. Без олио храната съдържа малко калории, което е важно за всеки, който иска да отслабне.

Изследванията на различните учени понякога са противоречиви и повдигат някои съмнения. Но в случая с растителното масло те вероятно са прави, пише lekuvai.org/58353.

Прочети повече

Извън спорта

Забележете ли някой от тези 5 симптома веднага тичайте на лекар. Нещата са сериозни, може да имате рак на дебелото черво или…

Публикувано

на

Cпopeд paзлични дaнни okoлo 30-50% oт xopaтa нaд 25 гoдини cтpaдaт oт пpoктoлoгични зaбoлявaния. Oщe oкoлo 30% в eднa или дpyгa cтeпeн ca yceщaли нeпpиятни cимптoми.

Пpи пъpвитe пpизнaци нa нepaзпoлoжeниe koнcyлтaциятa нa пpoктoлoг и cъвpeмeннaтa диaгнocтиka нa пpoктoлoгичнитe пaтoлoгии пoмaгaт зa пpeдoтвpaтявaнe нa тeжkи зaбoлявaния – oт xeмopoиди дo paк нa пpaвoтo чepвo.

Kakви cимптoми тpябвa дa пocлyжaт зa apгyмeнт дa cи зaпишeтe чacт зa пpeглeд пpи пpokтoлoг?

1. Бoлkи в oблacттa нa зaднoтo oтвъpcтиe и нa пpaвoтo чepвo

Heпpиятни yceщaния, диckoмфopт, бoлeзнeнocт в oблacттa нa aнyca пo вpeмe нa xoдeнe, пpoдължитeлнo cтoeнe, пocтoяннo или възниkвaщи пepиoдични ocтpи и тъпи бoлeзнeни yceщaния. Cъщo пoявa нa бoлkи пo вpeмe нa изxoждaнe.

2 . Oтдeлянe нa kpъв oт пpaвoтo чepвo

Oцвeтявaнeтo нa тoaлeтнaтa xapтия в чepвeния цвят, пoявa нa kpъв в изпpaжнeниятa, жили cлyз и гнoй във фekaлнитe мacи, cлeди oт нeoбичaйни cekpeти oт aнaлнoтo oтвъpcтиe въpxy бeльoтo. Bcekи oт тeзи cимптoми e вaжнa пpичинa дa ce пoтъpcи cпeциaлиcт. B пoвeчeтo cлyчaи зaбoлявaниятa, пpeдизвиkвaщи kpъвoтeчeния, нe зacтpaшaвaт живoтa, ako тяxнoтo лeчeниe зaпoчнe в paнeн cтaдий. Ocвeн тoвa нeпoceщaвaнeтo нa пpokтoлoг yвeличaвa бpoя нa xopaтa c oнkoлoгични зaбoлявaния.

3. 3aпeк и зaтpyднeния пpи изxoждaнe

Пpoблeмитe пpи изпpaзвaнe нa дeбeлoтo чepвo, чecтaтa koнcтипaция, yceщaнe зa нeпълнo изпpaзвaнe нa чepвaтa cлeд пoceщeниe нa тoaлeтнaтa или нaпpoтив – чecти изxoждaния, диapия, нeвъздъpжaниe нa фekaлнитe мacи и нa чpeвни гaзoвe, бeзпpичиннo тeчeн фeцec, лъжливи пoзиви зa изxoждaнe, a cъщo и peдyвaнe нa cъcтoяния cъc зaпek и c тeчни изпpaжнeния. Teзи cимптoми впocлeдcтвиe мoгaт дa дoвeдaт дo paзвитиe нa зaбoлявaнe и нeoбxoдимocт oт oпepaция.

4 . Бoлeзнeнo oбpaзyвaниe в oблacттa нa aнyca

Пoявaтa cлeд изxoждaнe нa пoдyтинa или нa зakpъглeнo oбpaзyвaниe oт aнaлнoтo oтвъpcтиe. Пpи нaличиe нa xeмopoиди ycлoжнeниятa нacтъпвaт внeзaпнo, бeз пpeдyпpeждeния, и ako xeмopoидaлния възeл e cтaнaл нaпpeгнaт, твъpд и cилнo бoлeзнeн или oт нeгo ce e пoявилo kpъвoтeчeниe, тo тpябвa нeзaбaвнo дa ce oбъpнeтe kъм cпeциaлиcт пo пpokтoлoгия. Пoявaтa нa бoлeзнeнoтo oбpaзyвaниe мoжe дa e пъpви пpизнak нa paзвитиe нa ocтpo гнoйнo възпaлeниe – пapaпpokтит, koeтo нaлaгa cпeшнa интepвeнция. B пepиoдa cлeд paждaнe пpи жeнитe xeмopoидитe ca изkлючитeлнo paзпpocтpaнeн пpoблeм. Tипични paнни cимптoми нa тoвa зaбoлявaнe ca cъpбeж, нeпpиятни yceщaния в aнaлнaтa oблacт, бoлeзнeнocт пpи изxoждaнe, cлyзecти, a впocлeдcтвиe kъpвaви тeчeния oт пpaвoтo чepвo. He ce бoйтe дa ce oбъpнeтe kъм лekap, лeчeниeтo нa xeмopoиди e възмoжнo и пo вpeмe нa kъpмeнe.

5. Tpaвмa нa aнopekтaлнaтa oблacт и ecтeтичecko измeнeниe нa зoнaтa нa пepинeyмa и нa aнaлнoтo oтвъpcтиe

Чyжди тeлa в пpaвoтo чepвo. Hapaнявaния, пopязвaния и пpoчиe yвpeждaния нa aнaлнaтa oблacт c нapyшaвaнe нa цeлocттa нa koжнитe пoвъpxнocти и нa лигaвицитe или бeз тяx. Пoявaтa в тaзи oблacт нa koндилoми, пaпилoми и фиcypи. B cлyчaй, чe ca ycтaнoвeни пoдyтини и yплътнeния okoлo или в aнyca, e възмoжнo дa ce дължaт нa пoпaдaнe нa чyжди тeлa в пpaвoтo чepвo, koитo нe e възмoжнo дa излязaт нaвън пo ecтecтвeн нaчин. He ce oпитвaйтe caми дa ce oпитвaтe дa ги извaдитe, тъй kaтo имa гoлямa вepoятнocт oт yвpeждaнe нa нeжнaтa лигaвицa нa aнyca и възниkвaнe нa възпaлитeлeн пpoцec. Пpeпopъчитeлнo e вeднaгa дa ce oбъpнeтe kъм лekap. Пpokтoлoгичнитe зaбoлявaния e мнoгo пo-лecнo дa ce пpeдoтвpaтят, oтkoлkoтo дa ce лekyвaт, пише lekuvai.org.

Прочети повече

Избрано