Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Вашият седмичен хороскоп (08-14 октомври)

Публикувано

на

Везни Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Везни, пред вас е седмица, в която ще имате разговори или общи ангажименти с мъж от финансов характер. Възможно е да получите пари от мъж (роднина, бизнес партньор, представител на институция и др.)
През тази седмица ще ви разтревожи новина свързана с ваш план или работа, която ще разкрие нечии злонамерени действия или опити за печалба за ваша сметка, пише astro.velida.net.
Лошите новини през тази седмица обаче, не винаги ще бъдат наистина лоши, затова проверявайте всяка информация преди да дадете свобода на емоциите и на реакциите си.


Мнозина ще продължат свои действия свързани с уреждането на важен финансов казус или общи бизнес отношения.
Възможно е получаването на пари с известно закъснение.
През седмицата ще имате повод за събиране или радост свързана с момиче или с млада жена.
Мъжете над 35 години ще получат интересно предложение от финансов характер, което ще обмислят по-внимателно преди да вземат решение.
Младите жени Везни ще имат поводи за радост в личен план. Важен за вас успех сега ще отвори врати за развитието на нови възможности в кариерата, в обществения или политически живот.

Скорпион Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Скорпион през тази седмица някои от по-важните ви планове и ангажименти ще имат връзка с момче или с млад мъж.
Подобни действия свързани с човек роден под знака на Рак, Скорпион или Риби ще донесат късмет както на тази личност, така и на вас.
В работата си обаче ще се сблъскате с изоставени задачи, неразрешени проблеми или сложни отношения с някой, с когото работите трудно.
Плановете ви ще се реализират трудно, с много повече усилия или преодоляване на множество спънки и пречки. Възможно е да имате на моменти песимистични или депресивни настроения на работното си място.
През седмицата развитие ще имат разговори или ангажименти свързани с наследство, с продажба на имот (или някаква замяна). Покупката на нова вещ за дома ще доведе до пренареждане на мебелировката в дома ви.
Това ще бъде неблагоприятна седмица за преместване в нов дом(ако имате подобен план).
През седмицата трудно ще се реализират планове свързани с пътуване.
Възможни са конфликти или напрежение в отношенията ви с хора от различни населени места.
Ако пътувате тази седмица възможно е да се сблъскате с транспортни трудности или закъснения.
Младите мъже Скорпион ще имат много позитивна и успешна седмица, в която неочаквани или специални шансове ще трябва да бъдат реализирани с разум и бързина.

Стрелец Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Стрелец пред вас е седмица на любов и хармония независимо от възрастта ви.
Предстоят ви важни събития, разговори или решения предимно касаещи вашия личен живот.
Любовният ви живот може да бъде по-различен, ако фокусирате вниманието си върху създаването или стабилизирането на вече изградена романтична връзка.
Ако имате партньор роден под знака на Близнаци, Везни или Водолей отношенията ви ще преминат на един нов етап на развитие (надявам се в положителен план).
Тази седмица ще ви изненадат пари, които ще получите от жена или предложение от жена свързано с пари.
Някои от тревогите ви тази седмица ще имат връзка със здравословното състояние на човек от кръга ви приятели, съседи или колеги. Човек роден под знака на Телец, Козирог или Дева ще създаде безпокойство с личните си проблеми или с физическото си състояние.
Тази седмица вещае празненство или друго важно събитие свързано с дете от семейството или от кръга ви роднини.
За някои от вас седмицата вещае новина свързана с бременност или с раждането на дете.
Жените над 35 годишна възраст ще имат благоприятна във финансов план седмица, в която ще имат възможност да получат пари, да заработят по-голяма печалба от бизнеса си и др.

Козирог Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Козирог пред вас е седмица, в която ще разрешавате деликатни проблеми от финансов характер предимно с жена или с жени.
Отношенията ви с мъже независимо от вашия собствен пол ще са доста напрегнати и непредсказуеми. Ще имате трудна комуникация както с по-млади, така и с по-възрастни от вас. Ще сте нетърпеливи и това ще предизвиква по-чести противоречия и спорове.
Отношенията ви жена родена под знака на Лъв, Овен или Стрелец ще преминат през изпитание, за което вината ще бъде изцяло ваша.
Някои от хубавите събития тази седмица ще бъдат свързани с дете или с млад човек. Успехи свързани с тях ще отворят нови възможности във финансов план, колкото и странно да звучи това.
Ако имате собствено дете или деца през седмицата ще вложите пари в тяхното образование, развитие на определени заложби и др.
Неприятностите тази седмица ще дойдат и ще си заминат.
Едва ли нещо ще остане висящо, неразрешено за следващата седмица. Разбира се, всичко зависи от собствените ви действия и решения, но сега и късмета ще бъде на ваша страна.
Очаквайте интересни преживявания.
Жените над 35 годишна възраст да внимават с финансовите си разходи или приходи, да правят правилен разчет на паричните си ресурси и да внимават при работа с пари.

Водолей Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Водолей пред вас е седмица, в която ще имате повече контакти с роднини, които живеят на разстояние от вас.
Причината за по-оживената комуникация помежду ви може да бъде в организирането на предстоящи събирания или други важни събития в семейството ви.
Някои от вас ще пътуват за да присъстват на годеж или сватба, на рожден ден или друго семейно събитие.
Любовният ви живот ще изиска от вас да покажете една по-голяма емоционалност в отношенията с партньора си.
Ако до вас имате човек роден под знака на Близнаци, Везни или Водолей, тази седмица преживяванията ви ще са много по-различни, по-динамични и ще оставят след себе си специални спомени.
Във финансов план обаче ще ви се наложи да бъдете много по-практични, внимателни с разходите си и със съхраняването на личните си парични ресурси.
Избягвате импулсивни разходи, покупка на вещи, които не са ви от първа необходимост. Избягвайте предложения свързани с лесни пари, игри на хазарта и др.
В работата си ще преживеете специално (но положително) събитие свързано с колега или клиент.
Възможно е да получите предложение за нова или допълнителна работа чрез човек от кръга ви приятели или познати.

Риби Седмичен Хороскоп 1 – 7 октомври 2018

Ако сте родени под знака на Риби през тази седмица ще имате неприятен или труден за изпълнение ангажимент с роднина. Възможни са здравословни проблеми с човек роден под знака на Козирог, Телец или Дева, който е от кръга ви близки родственици.
Човек роден под един от тези три зодиакални знака може да създаде с действията си напрежение в дома ви. В този случай не е задължително той да бъде ваш роднина.
През седмицата планирайте предварително посещение на мемориално място свързано с роднина или с близък приятел. За това може да имате причина, да имате съновидение, което да провокира подобно действие от ваша страна.
Не е изключена и житейска раздяла с човек, когото познавате.
Някои от изненадите през тази седмица ще ви сварят неподготвени и това може да създаде излишно напрежение или безпокойство във вас самите.
Избягвайте да вземате важни решения през тези седем дни, да поставяте начало на големи промени или други кардинални събития.
Ако сте ангажирани със съдебно дело, то е възможно неочаквано развитие на този юридическия казус.
През седмицата ще имате задачи и дела свързани с млада жена или момиче, която може и да не живее заедно с вас.
Ще ви изненадат събития в живота на жена родена под знака на Рак, Скорпион или Риби.
Жените до 35 годишна възраст ще могат да реализират своя стара идея или план, които досега не са имали шанс за развитие.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ ЧЕТЕТЕ ТУК!

Извън спорта

6 фрази, с които без да искаме обричаме децата си на самота

Публикувано

на

Всеки родител желае само най-хубавото за своето детето, но не всички успяват да предадат мислите си по най-правилния начин. Има определени фрази, които мама и татко повтарят толкова често, че в крайна сметка децата ги усвояват като неизменни истини. А това е много опасно!

Днес ще ви подскажем какво не трябва да казвате на децата си, за да не объркате живота им и да ги превърнете в самотници.

Ти си най-добрият от всички

Зад подобна фраза обикновено се крие култ към детето. Разбира се, че всеки родител смята детето си за най-доброто, но ако не спирате да внушавате на хлапето си, че превъзхожда всички останали и в света всичко се случва само и единствено заради него, сблъсъкът му с реалността, когато порасне, ще бъде много болезнен. И тъй като всяка връзка предполага гъвкавост и компромис, на вашия принц или принцеса ще им бъде изключително трудно да се разбират с някой друг човек.

Мама и татко знаят най-добре

Обикновено зад тази фраза се крие желанието на родителя да защити детето си от разочарования и неправилен избор. Тя се използва почти за всичко – при избора на хоби, при избора на бъдеща професия… Когато пораснат децата, които са взели това за истина, губят способността си да взимат самостоятелни решения и много трудно си намират партньор, с когото да изградят връзка и семейство.

Нека аз да го направя

Тази фраза е много сходна с предишната. Родителят, въоръжен с богат жизнен опит и добри намерения, лишава детето си от възможността да направи нещо самостоятелно – да си приготви сандвич, да си напише домашните или да реши някакъв конфликт, възникнал в училище. С подобно възпитание се поощрява високомерието, дързостта и ниската самооценка и се изкоренява уменията на детето самостоятелно да излиза от кризисни ситуации и да се справя с проблемите, които неизбежно ще възникват в отношенията му с околните.

Не трябва да вярваш на никого

Доверието е много деликатна материя, а заради наивността си малките деца не умеят да преценят добре на кого да се разкрият. Разбира се, че е много важно да обясните на наследника си, че на непознати не бива да има вяра, защото това е много опасно, но не трябва да забравяте, че здрави взаимоотношения без него са невъзможни. Детето ви трябва да се научи не само да се защитава, но и да се доверява на семейството и близките си и да съпреживява с тях всички емоции.

Всички мъже/жени се нуждаят само от едно

Обезличавайки и порицавайки всички представители на противоположния пол, родителят (обикновено воден от собствения си горчив опит), се мъчи да защити детето си от любовни разочарования. За жалост не сме в състояние да защитим наследника си от всички грешки и подобен подход води само до страх от обвързване и усложнява живота на порасналото вече дете.

Ако не беше ти, можеше да…

Понякога родителите започват да съжаляват, че не са успели да постигнат целта си заради появата на детето или просто защото не са били достатъчно мотивирани. Да обвинявате хлапето си за собствените си неуспехи е емоционално насилие. Така то ще развие огромно чувство за вина, ще има ниско самочувствие, а когато стане голямо, по никакъв начин няма да успее да създаде здрава връзка. В случай, че успее да си намери партньор в живота, не е изключено да прехвърли вината върху него. /jenata.blitz.bg

Прочети повече

Извън спорта

Климатологът Георги Рачев: От 10 години насам не съм виждал такова нещо, каквото ще се случи с времето в България тези дни

Публикувано

на

Зимата се отлага. Ако ме бяхте питали в петък, щях да кажа, че е дошла, но всички тотално сбъркаха в прогнозата. Това заяви пред Нова тв климатологът доц. Георги Рачев. „Температурите ще достигнат 23-24 градуса през уикенда. Волфганг вече се разрушава, после идва Ксеркс. Студеният фронт трябва да дойде в сряда следобед. Температурите в четвъртък ще бъдат много ниски. Още от петък обаче започва взривно затопляне. Над България от югозапад ще се изнася топъл въздух. От 10-на години насам не съм виждал такова обръщане за толкова малко дни“, заяви климатологът. „В София през уикенда минималните температури даже ще са 10-на градуса. Някои синоптици се шегуват, че става за море“, каза още той. „В България ще има топла зима. Ние сме в едно ъгълче, в което ще има обаче студени инжекции. Октомври ще го изпратим с 2-3 градуса по-високи температури от нормалното. Очакваме зимата да е ветровита и буреносна. В почти цяла Европа тя ще бъде по-топла с градус и половина. Обобщено към момента – зимата ще бъде топла и сравнително нормална по отношение на валежите“, завърши Рачев.

Blitz.bg

Прочети повече

Извън спорта

„Кашлях месеци наред, докато не ме чу една приятелка – лекарка и не ми даде тази бабина рецепта. Спрях точно за няколко дни“

Публикувано

на

Настъпва време от годината, в което почти всички ставаме по-податливи на бронхит и кашлица , които са резултат от бактериални и вирусни инфекции .

Обикновено дихателната система е засегната и отнема доста време, за да се възстанови напълно.

Бронхитът се проявява с упорита кашлица , суха или влажна, и като цяло може да продължи от няколко дни до три седмици. Може да повлияе както на възрастни, така и на млади хора, без значение от възрастта.

Но, преди да посегнете към лекарствата, обърнете се към природата и опитайте да излекувате кашлицата с натурални средства.

Представяме ви едно невероятно средство, което е не само напълно естествено, но и извънредно ефективно.

Просто следвайте инструкциите:

Рецепта:

Необходими продукти:

250 милилитра мляко
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица мед
¼ чаена лъжичка сода за хляб
1 жълтък

Начин на приготвяне:

Първо, сварете млякото и го оставете да се охлади за известно време. Добавете маслото и меда и разбъркайте добре. След това добавете содата и жълтъка, и наново разбъркайте. Вашето лекарство е готово!

Приемайте го в продължение на 5 дни, преди лягане, за да получите резултати.

Отлично средство за отхрачване

Необходими продукти:

2 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици вода

Смесете всички съставки и пийте сместа два пъти на ден, половината сутрин и половината вечер!

Ако кашлицата е продължителна и с отделяне на храчки, навярно нещата са по-сериозни. Посетете лекар, ако до този момент не сте го направили! Обичайно кашлицата е продължителна, когато възпалителният процес слезе надолу и засегне бронхите или дори белите дробове.

По-често се касае за бронхит, а по отделените храчки може да се съди за неговия причинител. Най-често упоритата кашлица с неголямо количество прозрачни храчки е индикатор за вирусна инфекция. Ако храчките са в по-голямо количество и имат мътен жълтеникав или зеленикав цвят, инфекцията е бактериална и лечението й налага прилагане на антибиотици.

източник: zajenata.bg

Прочети повече

Избрано