Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Вашият седмичен хороскоп (20-26 май)

Публикувано

на

Везни Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Везни през тази седмица ще разговаряте относно новите възможности и перспективи да промените своята работа или място на образование с нещо по-добро за вас. Ще имате основателни причини да обмисляте подобни действия, но не избързвайте с решенията си. Неприятен инцидент на работното ви място също може да бъде причина за подобно желание. Особено за тези от вас, които неоснователно ще бъдат обвинени за някакъв инцидент или грешка, пише astro.velida.net.
През седмицата ще ви изненада новина, събитие или предложение свързано с човек, който живее в друго населено място.
През тази седмица избягвайте конфликтите, тъй като някой умишлено ще ви провокира с лъжа или интрига към такава ситуация, за да ви постави в неудобно положение или да ви причини някаква загуба.
Като цяло това ще се отрази на здравето ви, тъй като вие не обичате подобни неясни, драматични и злепоставящи ви ситуации.
През тази седмица ще се преживеят различни събития свързани с раждането на дете, с бъдещо майчинство, личен празник на дете и други.
Ще имате повече контакти с приятели отблизо и далеч. В повечето случаи те ще ви търсят по различни причини.
Мъжете Везни ще очакват действия или решения на човек роден под знака на Телец, Козирог или Дева, които ще дадат отражение на финансовите им интереси.
Жените ще правят смели планове за бъдещето си, които ще са напълно реализуеми, още повече, че ще имате подкрепата на семейството и на важни за вас хора.

Скорпион Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Скорпион, тази седмица може да се окаже доста трудна за прогнозиране откъм събития ако имате дете, което живее в друго населено място или ако на детето ви предстои да пътува през тези седем дни.
Може да ви изненада новина отдалеч, свързана с бъдещо майчинство или с дете.
През тази седмица различни събития ще ви накарат да вземете решение свързано с ваша предишна работа или професия. Възможно е да възникне възможност за завръщане на работно място, където сте били преди време или възможност за допълнителна работа свързана с ваши стари професионални умения.
През тази седмица ще се обсъждат бъдещи действия свързани с пари или финансови отношения с хора, с които най-вероятно нямате роднински отношения.
Ако имате ангажимент със съдебно дело през тази седмица, не разчитайте на обещание или информация, която очаквате да получите.
През седмицата ще ви зарадва новина или събитие свързано с жена, най-вероятно от кръга ви приятели.
Жените Скорпион ще отделят време за разчистване на гардероба и дома си от ненужни дрехи или вещи.
Мъжете ще намерят лесен или бърз начин да излязат от една деликатна, злепоставяща ги ситуация. Някой обаче ще ви бъде в помощ в този момент и не забравяйте да му благодарите.

Стрелец Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Стрелец, тази седмица някои от по-специалните ви очаквания ще са свързани с любовния ви живот. Като цяло обаче по-скоро ще възникват конфликтни ситуации, които ще поставят на изпитание връзката ви. Седмицата не изключва нови познанства, но тяхното развитие ще е твърде емоционално за вашата натура.
През седмицата може да изживеете разочарование от качеството на техника или дрехи, които сте закупили преди време.
През седмицата важно събитие свързано с майка, баба, сестра или друга близка жена може да бъде повод за събиране с роднини или приятели.
През тази седмица мнозина ще преживеят промени в семейството свързани с пътуване, преместване и др.
През седмицата внимавайте в отношенията си с непознати хора, които парадират с големи познания или контакти с известни личности.
Ще ви разстрои неочакван инцидент свързан с човек, когото познавате.
Тази седмица ще бъде важна за развитието на ваш здравословен проблем и започнато вече лечение, чийто ефект вече усещате.
Несемейните жени Стрелец ще преживеят неочакван флирт или интригуващо ново познанство. Проверете обаче истинската самоличност на този ваш нов обожател.
На мъжете, които имат собствено дете им предстои разговор свързан с неговото бъдеще и неща, които предстои да бъдат направени в близките месеци.

Козирог Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Козирог, през тази седмица ще имате повече семейни проблеми или други сериозни ангажименти в семейството. Някои от тях ще са вследствие на предишни ваши действия, които само са усложнили конкретния проблем.
През седмицата може да ви изненада предложение или преживяване, свързано с настоящият ви интимен или брачен партньор.
Ако имате конкретни планове свързани с имот или жилище, то тази седмица всичко ще се развие според очакванията ви.
Ако имате планове за някаква покупка може да ви се наложи да отложите нещата за известно време. Вероятно ще възникне нещо, което ще ви създаде някакво усложнение.
В работата ви ще възникне напрежение вследствие грешка направена преди време, чиито последици едва сега ще се усетят.
Конфликт в работата може да ви провокира към емоционални действия и решения.
През седмицата ще ви зарадва среща или информация, която ще получите чрез приятели.
През седмицата ще успеете да намерите решение на проблеми или неприятности, които имате с родственик.
Едно ново познанство през тази седмица може да се окаже ключ за решаването на важен за вас проблем.
За тези, които са в процес на развод седмицата вещае трудни разговори или срещи.

Водолей Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Водолей, през тази седмица ви предстои пътуване или среща с приятели, които живеят в друг град или държава.
Новите ви познанства с хора от други градове или държави ще ви заредят с полезна информация, с нови познания за важни за работата или бизнеса ви неща и др.
През седмицата може да получите неочаквана подкрепа или предложение от страна на колеги или ръководител.
В случай, че сте ангажирани със съдебно дело ще може да очаквате благоприятни за вас резултати.
През седмицата ще се ангажирате с финансов проблем на жена, която ще поиска помощ или съвет от вас.
Седмицата ще изиска конкретни действия и ангажименти свързани с мъж от семейството ви.
Като цяло тази седмица ще бъде по-сложна по отношение на финансовите ви ангажименти.
Преди всичко избягвайте лесно дадени ви обещания, предложения свързани с пари и др.
Някои жени ще обмислят възможности за бизнес от дома си, допълнителна работа от дома и др.
Мъжете Водолей не бива да се поддават на влиянието на емоциите си, които през тази седмица могат да им създадат сериозни затруднения в семейството и в работата.

Риби Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Риби, през тази седмица вниманието ви ще бъде насочено към търсене на възможности за реализиране на важна идея или лично желание.
Ще имате възможност да реализирате много неща според вашите желания и очаквания, но преди всичко останете честни, дипломатични и търпеливи.
Предстоят ви най-различни срещи или контакти с приятели и роднини, които живеят в друго населено място.
Интересно развитие през седмицата ще има комуникацията ви с жена и информацията, събитията, които ще обсъждате с нея. Предстои ви размяна на идеи, обсъждане на възможности за обща дейност или синхронизиране на общи действия.
През тази седмица може да очаквате новина свързана с провал, загуба на престиж или работа на жена, която познавате.
Ще имате една благоприятна седмица за финансови действия, разговори, получаване на пари или приключване на ангажименти от финансов характер.
Мъжете Риби ще се наложи да се намесят тактично в семейните проблеми на роднини или приятели.
Жените ще имат благоприятна седмица за пътуване и за всякакъв вид развлечения.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Извън спорта

2 напитки, които не трябва да пиете, когато се потите прекалено

Публикувано

на

Често ви облива пот, независимо от това колко е горещо? Време е да се успокоите и да разберете, какво иска да ви каже тялото.

Тук, в кои ситуации изпотяването е прекалено и не бива да консумирате алкохол и напитки, които съдържат кофеин, а водата е добре дошла, пише 1ekuvai.org.

Изпотяване, причинено от стрес

По миризмата на пот може много лесно да се познае дали сте под стрес, колко грозно и странно да звучи. Когато ни е наистина горещо, се активират жлезите, които се намират в тялото и естествено произвеждат потта, която се състои от вода и соли, които нямат изразен аромат.

Но когато сте стресирани, потта се произвежда от апокрините жлези, които са концентрирани под мишниците.

ази пот се състои от мазнини и протеини, които се смесват с бактериите, така че се създава неприятната миризма.

Изпотяване, причинено от топлинен удар

Разхождате се, навън е топло, а изведнъж чувствате че рязко се потите и ви се вие свят. Това е първият знак, по който ще познаете, че сте на секунда от топлинен удар. Ако в този момент веднага на не дадете вода на тялото, много рискувате. Никак не трябва да пиете алкохолни напитки или напитки с кофеин в тези моменти, защото те насърчават дехидратацията.

Изпотяване предизвикано от паднала захар

Засилващото изпотяване може да бъде и симптом на рязкото падане на кръвната захар . Този проблем може да реши с консумация на шоколад или някакво сладко, което ви е под ръка.

Бременни сте или влизате в менопауза

Ако има възможност да сте бременна или преди менопауза, очаквайте повишено потене и обърнете внимание на този процес. И в този случай избягвайте да пиете алкохол и напитки с кофеин.

Имате хипертония

Ако не можете да намерите причината, задължително посетете лекар, защото е възможно да имате хипертония. Това е състояние, в което неконтролируемо се потиш, без особена причина.

Прочети повече

Извън спорта

Известен кардиолог съветва: спрете да използвате това и няма да имате срещи с хора като мен!

Публикувано

на

Популярното слънчогледово масло е един от най-често използваните растителни масла в производството хранително-вкусовата промишленост

Слънчогледово масло се използва като базово масло в търговските салатни сосове, за консервиране на риба и за какво ли още не…

Оказа се, че вредите от добре познатото олио са повече, в сравнение с ползите. Слънчогледовото масло е първо и преди всичко високо калорично хранително масло, с около 120 калории в една обикновена супена лъжица.

Към това ще добавим и липсата на важни за здравето на човека витамини и минерали. То не съдържа витамини Е и К, няма никакви цинк, калций, магнезий, манган, мед, или селен в него.

Затова, ако искате да използвате продукт, в който има само калории – моля, вие сте свободни да направите своя избор.

Тук е необходимо да отворим скоба, и да добавим, че употребата на нерафинирано слънчогледово масло, или т.н. шарлан е препоръчителна. Добре е да добаряте шарлана в салати и сосове, но не и да го ползвате при топлинна обработка на храната.

И не на последно място – източника, от който се извлича слънчогледовото масло е известен алерген. Хората с чувствителност към слънчоглед, както и към маргаритки, хризантеми и невен трябва да избягват слънчогледовото олио на всяка цена.

До тук за вредите от слънчогледовото олио, което не се използва за термична обработка

Нека разберем какво се случва с горещото олио, в което с удоволствие мятаме кюфтета или панираме чушки.

Топлото растително масло е чиста отрова, с която ние постоянно храним тялото си. Д-р Асим Малхотра, известен британски кардиолог, публикува интересно проучване по темата. Затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания, диабет тип II и рак – е цената, която ние плащаме заради любовта към пържените храни!

Токсичните алдехиди влизат в храната, след като тя се обработва със силно нагрято олио, или друго растително масло. Маслото и животинските мазнини са много по-безопасни за здравето, ако все пак искаме да хапнем нещо пържено! Изключение от растителните масла прави единствено зехтина.

Хранене или инхалация с токсичните алдехиди води до повишен риск от рак и различни сърдечни нарушения. Може би най-доброто нещо, което можете да направите за здравето си е да се откажете от слънчогледовото масло и да сложите в тигана мас, вместо олио.

Можете също да пробвате да използвате обикновен пергамент за печене. Изрежете кръг от пергамент и го сложете в тигана. Така бихте могли да изпържите банички, месо, риба и сирене без капка масло!

Вкусът на растителното масло често нарушава естествения вкус на храните, които се готвят. Изоставяйки слънчогледово масло, вие ще откриете вкусът на познатите ястия отново. Без олио храната съдържа малко калории, което е важно за всеки, който иска да отслабне.

Изследванията на различните учени понякога са противоречиви и повдигат някои съмнения. Но в случая с растителното масло те вероятно са прави, пише lekuvai.org/58353.

Прочети повече

Извън спорта

Забележете ли някой от тези 5 симптома веднага тичайте на лекар. Нещата са сериозни, може да имате рак на дебелото черво или…

Публикувано

на

Cпopeд paзлични дaнни okoлo 30-50% oт xopaтa нaд 25 гoдини cтpaдaт oт пpoктoлoгични зaбoлявaния. Oщe oкoлo 30% в eднa или дpyгa cтeпeн ca yceщaли нeпpиятни cимптoми.

Пpи пъpвитe пpизнaци нa нepaзпoлoжeниe koнcyлтaциятa нa пpoктoлoг и cъвpeмeннaтa диaгнocтиka нa пpoктoлoгичнитe пaтoлoгии пoмaгaт зa пpeдoтвpaтявaнe нa тeжkи зaбoлявaния – oт xeмopoиди дo paк нa пpaвoтo чepвo.

Kakви cимптoми тpябвa дa пocлyжaт зa apгyмeнт дa cи зaпишeтe чacт зa пpeглeд пpи пpokтoлoг?

1. Бoлkи в oблacттa нa зaднoтo oтвъpcтиe и нa пpaвoтo чepвo

Heпpиятни yceщaния, диckoмфopт, бoлeзнeнocт в oблacттa нa aнyca пo вpeмe нa xoдeнe, пpoдължитeлнo cтoeнe, пocтoяннo или възниkвaщи пepиoдични ocтpи и тъпи бoлeзнeни yceщaния. Cъщo пoявa нa бoлkи пo вpeмe нa изxoждaнe.

2 . Oтдeлянe нa kpъв oт пpaвoтo чepвo

Oцвeтявaнeтo нa тoaлeтнaтa xapтия в чepвeния цвят, пoявa нa kpъв в изпpaжнeниятa, жили cлyз и гнoй във фekaлнитe мacи, cлeди oт нeoбичaйни cekpeти oт aнaлнoтo oтвъpcтиe въpxy бeльoтo. Bcekи oт тeзи cимптoми e вaжнa пpичинa дa ce пoтъpcи cпeциaлиcт. B пoвeчeтo cлyчaи зaбoлявaниятa, пpeдизвиkвaщи kpъвoтeчeния, нe зacтpaшaвaт живoтa, ako тяxнoтo лeчeниe зaпoчнe в paнeн cтaдий. Ocвeн тoвa нeпoceщaвaнeтo нa пpokтoлoг yвeличaвa бpoя нa xopaтa c oнkoлoгични зaбoлявaния.

3. 3aпeк и зaтpyднeния пpи изxoждaнe

Пpoблeмитe пpи изпpaзвaнe нa дeбeлoтo чepвo, чecтaтa koнcтипaция, yceщaнe зa нeпълнo изпpaзвaнe нa чepвaтa cлeд пoceщeниe нa тoaлeтнaтa или нaпpoтив – чecти изxoждaния, диapия, нeвъздъpжaниe нa фekaлнитe мacи и нa чpeвни гaзoвe, бeзпpичиннo тeчeн фeцec, лъжливи пoзиви зa изxoждaнe, a cъщo и peдyвaнe нa cъcтoяния cъc зaпek и c тeчни изпpaжнeния. Teзи cимптoми впocлeдcтвиe мoгaт дa дoвeдaт дo paзвитиe нa зaбoлявaнe и нeoбxoдимocт oт oпepaция.

4 . Бoлeзнeнo oбpaзyвaниe в oблacттa нa aнyca

Пoявaтa cлeд изxoждaнe нa пoдyтинa или нa зakpъглeнo oбpaзyвaниe oт aнaлнoтo oтвъpcтиe. Пpи нaличиe нa xeмopoиди ycлoжнeниятa нacтъпвaт внeзaпнo, бeз пpeдyпpeждeния, и ako xeмopoидaлния възeл e cтaнaл нaпpeгнaт, твъpд и cилнo бoлeзнeн или oт нeгo ce e пoявилo kpъвoтeчeниe, тo тpябвa нeзaбaвнo дa ce oбъpнeтe kъм cпeциaлиcт пo пpokтoлoгия. Пoявaтa нa бoлeзнeнoтo oбpaзyвaниe мoжe дa e пъpви пpизнak нa paзвитиe нa ocтpo гнoйнo възпaлeниe – пapaпpokтит, koeтo нaлaгa cпeшнa интepвeнция. B пepиoдa cлeд paждaнe пpи жeнитe xeмopoидитe ca изkлючитeлнo paзпpocтpaнeн пpoблeм. Tипични paнни cимптoми нa тoвa зaбoлявaнe ca cъpбeж, нeпpиятни yceщaния в aнaлнaтa oблacт, бoлeзнeнocт пpи изxoждaнe, cлyзecти, a впocлeдcтвиe kъpвaви тeчeния oт пpaвoтo чepвo. He ce бoйтe дa ce oбъpнeтe kъм лekap, лeчeниeтo нa xeмopoиди e възмoжнo и пo вpeмe нa kъpмeнe.

5. Tpaвмa нa aнopekтaлнaтa oблacт и ecтeтичecko измeнeниe нa зoнaтa нa пepинeyмa и нa aнaлнoтo oтвъpcтиe

Чyжди тeлa в пpaвoтo чepвo. Hapaнявaния, пopязвaния и пpoчиe yвpeждaния нa aнaлнaтa oблacт c нapyшaвaнe нa цeлocттa нa koжнитe пoвъpxнocти и нa лигaвицитe или бeз тяx. Пoявaтa в тaзи oблacт нa koндилoми, пaпилoми и фиcypи. B cлyчaй, чe ca ycтaнoвeни пoдyтини и yплътнeния okoлo или в aнyca, e възмoжнo дa ce дължaт нa пoпaдaнe нa чyжди тeлa в пpaвoтo чepвo, koитo нe e възмoжнo дa излязaт нaвън пo ecтecтвeн нaчин. He ce oпитвaйтe caми дa ce oпитвaтe дa ги извaдитe, тъй kaтo имa гoлямa вepoятнocт oт yвpeждaнe нa нeжнaтa лигaвицa нa aнyca и възниkвaнe нa възпaлитeлeн пpoцec. Пpeпopъчитeлнo e вeднaгa дa ce oбъpнeтe kъм лekap. Пpokтoлoгичнитe зaбoлявaния e мнoгo пo-лecнo дa ce пpeдoтвpaтят, oтkoлkoтo дa ce лekyвaт, пише lekuvai.org.

Прочети повече

Избрано