Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Вашият седмичен хороскоп (20-26 май)

Публикувано

на

Овен Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Овен, пред вас е седмица, в която сами може да си навредите с необмислени действия или думи.
Дали ще постигнете успех или ще пропилеете дните от тази седмица ще зависи изцяло от вас.
През тези седем дни игнорирайте опитите за манипулации или негативно въздействие на хора, които са склонни да виждат само проблеми в живота, пише astro.velida.net.
Това ще бъде седмица, в която ще трябва да бъдете внимателни с планове и очаквания свързани с дете.


Събитията, вероятно ще имат напълно различно развитие, но при всички случаи с важно значение за бъдещето.
През тази седмица някои от вас могат да бъдат поставени под емоционално напрежение, поради неприятни събития в живота на млад човек.
През тази седмица проблеми на работното ви място ще бъдат причина за по-голямото напрежение в дома или в семейните ви отношения. На изпитание ще бъдат поставени отношения, където има семеен бизнес, независимо с какво конкретно е свързан той.
През тази седмица избягвайте да давате техника и лични вещи за ползване други хора, дори те да са ваши приятели. Ще възникнат неприятности и някакви усложнения, които ще дадат негативно отражение върху отношенията ви.

Телец Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Телец, двете основни области, в които ще може да постигнете успех ще бъдат любовта и парите. Те могат да бъдат взаимосвързани по някакъв начин през тази седмица, но това не е задължително.
Като цяло през тази седмица ви предстои да обмислите и планирате свои действия и решения, които ще бъдат от важно значение за любовния ви живот и за финансовата ви стабилност.
Решаваща роля при изпълнение на задачите ви през тази седмица или на професионалните ви ангажименти ще има жена, която може да живее или работи извън вашето населено място. Трудно е да се конкретизира нейната роля в ежедневието ви, но тя може да бъде свързана с полезна информация, съвети, протекция чрез нейни лични контакти и др.
Седмицата ще бъде благоприятна за пътуване, като е напълно възможно да възникне неочаквана причина или покана за такова. През тази седмица голяма част от приятните ви преживявания ще бъдат свързани с пътуване или с хора от други градове и държави.
Това ще бъде благоприятна седмица за преместване по местоживеене или престой в друго населено място.
Още от пъврия ден на тази седмица избягвайте да се натоварвате с очаквания за конкретно развитие на вашите планове и цели. Понякога едно такова психическо натоварване може да бъде в основата на здравословни неразположения.

Близнаци Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Близнаци, през тези седем дни ще имате важни или полезни за вас контакти и срещи предимно с мъже.
Особен интерес за вас ще представляват тези, които са свързани с представители на зодиакалните знаци Риби, Рак или Скорпион.
Тези събития могат да определят ваши бъдещи планове, работа или бизнес.
През седмицата бъдете внимателни в отношенията си с момче или млад мъж родн под знака на Близнаци, Везни или Водолей, който ще се опита да ви използва за реализация на своя лична цел или план, манипулирайки вашите чувства и разбирания.
През седмицата ще се преживее неочаквана стресова ситуация, която ще премине бързо, но ще има силата на гръмотевична бура в живота ви.
Хора родени под знака на Лъв, Овен или Стрелец ще намерят с какво да ви изненадат приятно.
Във финансов план е възможно очакванията ви да бъдат по-големи от реалните приходи.
Въпреки всичко едва ли през тази седмица ще преживеете някаква финансова криза, особено ако планирате добре разходите си.
Мъжете над 35 годишна възраст ще имат важна среща свързана с тяхната работа или бизнес планове.
Младите мъже да избягват примамливи офери за лесна, но добре платена работа, бързи печалби и др.

Рак Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Рак, през тази седмица ще ви се наложи да обмислите едно предложение или идея на жена, което може да засяга вашите семейни отношения и планове или да има връзка с работата ви.
Любовният ви живот ще премине през моменти на недоразумения или противоречия с партньора ви, което ще ви въздейства емоционално.
Особено деликатни ще бъдат тези отношения, които се влияят от коментарите и намесата на други хора.
Седмицата ще бъде благоприятна за работа свързана с пътуване, транспорт, комуникации, туризъм, куриерски услуги и др.
В тези сфери ще се постигнат добри резултати и важни успехи.
Това ще бъде благоприятна седмица за начало на нова работа в друг град или държава, независимо от срока на професионалния ви договор.
Здравето на роднина ще изиска грижа, но доброто и навременно лечение ще доведе до бързо възстановяване.
Седмицата ще бъде начало или връх в развитието на една промяна в живота на жените над 35 годишна възраст. Обмисляйте всяко свое действие през тези седем дни, защото това ще има дълготрайно значение в живота ви.

Лъв Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Лъв, през тази седмица някои от приятните за вас преживявания ще имат връзка с дъщеря, племенница, по-малка сестра и др.
Младите майки ще се зарадват на първите успехи или малки постижения на своите деца.
През седмицата ще получите новини или информация относно ваше старо приятелство.
Това, което ще научите сега ще ви разстрои, защото ще има връзка с нечестни коментари и действия против вас от страна на този човек (независимо дали е мъж или жена).
Повечето разходи през седмицата ще изискат от вас по-сериозен контрол върху финансовите ви ресурси.
Възможно е забавяне на пари, които очаквате да получите тази седмица или възникването на неочакван (но неотложен) разход.
През седмицата ще преживеете и своите „звездни моменти“, които за всеки един от вас ще бъдат различни.
Тези преживявания определено ще ви изненадат независимо дали касаят вашата работа, бизнес, семейния ви живот или роднинските ви отношения и др.

Дева Седмичен Хороскоп 20 – 26 май 2019

Ако сте родени под знака на Дева, през тази седмица ще имате някои неприятни ангажименти свързани с разрешаване на проблеми от финансов характер.
Те могат да изискат от вас среща с държавни служители, представители на частна компания или банка.
Избягвайте да се ангажирате с разрешаването на парични затруднения в живота на приятели или роднини, защото сега трябва да се фокусирате предимно върху собствените си неприятности.
През тези седем дни внимателно следете едно ново познанство или присъствието в живота ви на мъж роден под знака на Телец, Козирог или Дева.
Влиянието на една такава личност върху личните или професионални дела ще бъде благоприятно и не бива да се игнорира.
През тази седмица може да имате планове или очаквания свързани с грижи или някакви ангажименти около имот или имущество, което вие или семейството ви притежавате.
Възможно е тези ангажименти да са вследствие на неочаквана битова авария, необходимост от спешен ремонт, конфликт със съседи или институция и др.
През седмицата бъдете внимателни с исканията и капризите на момче или млад мъж, чието упорство и инат ще го провокират към емоционални решения и реакции. Има опасност от необмислени, рисковани за собствения му живот действия.

ЗА ОСТАНАЛИТЕ 6 ЗОДИИ – ПРОЧЕТЕТЕ ТУК!

Извън спорта

2 напитки, които не трябва да пиете, когато се потите прекалено

Публикувано

на

Често ви облива пот, независимо от това колко е горещо? Време е да се успокоите и да разберете, какво иска да ви каже тялото.

Тук, в кои ситуации изпотяването е прекалено и не бива да консумирате алкохол и напитки, които съдържат кофеин, а водата е добре дошла, пише 1ekuvai.org.

Изпотяване, причинено от стрес

По миризмата на пот може много лесно да се познае дали сте под стрес, колко грозно и странно да звучи. Когато ни е наистина горещо, се активират жлезите, които се намират в тялото и естествено произвеждат потта, която се състои от вода и соли, които нямат изразен аромат.

Но когато сте стресирани, потта се произвежда от апокрините жлези, които са концентрирани под мишниците.

ази пот се състои от мазнини и протеини, които се смесват с бактериите, така че се създава неприятната миризма.

Изпотяване, причинено от топлинен удар

Разхождате се, навън е топло, а изведнъж чувствате че рязко се потите и ви се вие свят. Това е първият знак, по който ще познаете, че сте на секунда от топлинен удар. Ако в този момент веднага на не дадете вода на тялото, много рискувате. Никак не трябва да пиете алкохолни напитки или напитки с кофеин в тези моменти, защото те насърчават дехидратацията.

Изпотяване предизвикано от паднала захар

Засилващото изпотяване може да бъде и симптом на рязкото падане на кръвната захар . Този проблем може да реши с консумация на шоколад или някакво сладко, което ви е под ръка.

Бременни сте или влизате в менопауза

Ако има възможност да сте бременна или преди менопауза, очаквайте повишено потене и обърнете внимание на този процес. И в този случай избягвайте да пиете алкохол и напитки с кофеин.

Имате хипертония

Ако не можете да намерите причината, задължително посетете лекар, защото е възможно да имате хипертония. Това е състояние, в което неконтролируемо се потиш, без особена причина.

Прочети повече

Извън спорта

Известен кардиолог съветва: спрете да използвате това и няма да имате срещи с хора като мен!

Публикувано

на

Популярното слънчогледово масло е един от най-често използваните растителни масла в производството хранително-вкусовата промишленост

Слънчогледово масло се използва като базово масло в търговските салатни сосове, за консервиране на риба и за какво ли още не…

Оказа се, че вредите от добре познатото олио са повече, в сравнение с ползите. Слънчогледовото масло е първо и преди всичко високо калорично хранително масло, с около 120 калории в една обикновена супена лъжица.

Към това ще добавим и липсата на важни за здравето на човека витамини и минерали. То не съдържа витамини Е и К, няма никакви цинк, калций, магнезий, манган, мед, или селен в него.

Затова, ако искате да използвате продукт, в който има само калории – моля, вие сте свободни да направите своя избор.

Тук е необходимо да отворим скоба, и да добавим, че употребата на нерафинирано слънчогледово масло, или т.н. шарлан е препоръчителна. Добре е да добаряте шарлана в салати и сосове, но не и да го ползвате при топлинна обработка на храната.

И не на последно място – източника, от който се извлича слънчогледовото масло е известен алерген. Хората с чувствителност към слънчоглед, както и към маргаритки, хризантеми и невен трябва да избягват слънчогледовото олио на всяка цена.

До тук за вредите от слънчогледовото олио, което не се използва за термична обработка

Нека разберем какво се случва с горещото олио, в което с удоволствие мятаме кюфтета или панираме чушки.

Топлото растително масло е чиста отрова, с която ние постоянно храним тялото си. Д-р Асим Малхотра, известен британски кардиолог, публикува интересно проучване по темата. Затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания, диабет тип II и рак – е цената, която ние плащаме заради любовта към пържените храни!

Токсичните алдехиди влизат в храната, след като тя се обработва със силно нагрято олио, или друго растително масло. Маслото и животинските мазнини са много по-безопасни за здравето, ако все пак искаме да хапнем нещо пържено! Изключение от растителните масла прави единствено зехтина.

Хранене или инхалация с токсичните алдехиди води до повишен риск от рак и различни сърдечни нарушения. Може би най-доброто нещо, което можете да направите за здравето си е да се откажете от слънчогледовото масло и да сложите в тигана мас, вместо олио.

Можете също да пробвате да използвате обикновен пергамент за печене. Изрежете кръг от пергамент и го сложете в тигана. Така бихте могли да изпържите банички, месо, риба и сирене без капка масло!

Вкусът на растителното масло често нарушава естествения вкус на храните, които се готвят. Изоставяйки слънчогледово масло, вие ще откриете вкусът на познатите ястия отново. Без олио храната съдържа малко калории, което е важно за всеки, който иска да отслабне.

Изследванията на различните учени понякога са противоречиви и повдигат някои съмнения. Но в случая с растителното масло те вероятно са прави, пише lekuvai.org/58353.

Прочети повече

Извън спорта

Забележете ли някой от тези 5 симптома веднага тичайте на лекар. Нещата са сериозни, може да имате рак на дебелото черво или…

Публикувано

на

Cпopeд paзлични дaнни okoлo 30-50% oт xopaтa нaд 25 гoдини cтpaдaт oт пpoктoлoгични зaбoлявaния. Oщe oкoлo 30% в eднa или дpyгa cтeпeн ca yceщaли нeпpиятни cимптoми.

Пpи пъpвитe пpизнaци нa нepaзпoлoжeниe koнcyлтaциятa нa пpoктoлoг и cъвpeмeннaтa диaгнocтиka нa пpoктoлoгичнитe пaтoлoгии пoмaгaт зa пpeдoтвpaтявaнe нa тeжkи зaбoлявaния – oт xeмopoиди дo paк нa пpaвoтo чepвo.

Kakви cимптoми тpябвa дa пocлyжaт зa apгyмeнт дa cи зaпишeтe чacт зa пpeглeд пpи пpokтoлoг?

1. Бoлkи в oблacттa нa зaднoтo oтвъpcтиe и нa пpaвoтo чepвo

Heпpиятни yceщaния, диckoмфopт, бoлeзнeнocт в oблacттa нa aнyca пo вpeмe нa xoдeнe, пpoдължитeлнo cтoeнe, пocтoяннo или възниkвaщи пepиoдични ocтpи и тъпи бoлeзнeни yceщaния. Cъщo пoявa нa бoлkи пo вpeмe нa изxoждaнe.

2 . Oтдeлянe нa kpъв oт пpaвoтo чepвo

Oцвeтявaнeтo нa тoaлeтнaтa xapтия в чepвeния цвят, пoявa нa kpъв в изпpaжнeниятa, жили cлyз и гнoй във фekaлнитe мacи, cлeди oт нeoбичaйни cekpeти oт aнaлнoтo oтвъpcтиe въpxy бeльoтo. Bcekи oт тeзи cимптoми e вaжнa пpичинa дa ce пoтъpcи cпeциaлиcт. B пoвeчeтo cлyчaи зaбoлявaниятa, пpeдизвиkвaщи kpъвoтeчeния, нe зacтpaшaвaт живoтa, ako тяxнoтo лeчeниe зaпoчнe в paнeн cтaдий. Ocвeн тoвa нeпoceщaвaнeтo нa пpokтoлoг yвeличaвa бpoя нa xopaтa c oнkoлoгични зaбoлявaния.

3. 3aпeк и зaтpyднeния пpи изxoждaнe

Пpoблeмитe пpи изпpaзвaнe нa дeбeлoтo чepвo, чecтaтa koнcтипaция, yceщaнe зa нeпълнo изпpaзвaнe нa чepвaтa cлeд пoceщeниe нa тoaлeтнaтa или нaпpoтив – чecти изxoждaния, диapия, нeвъздъpжaниe нa фekaлнитe мacи и нa чpeвни гaзoвe, бeзпpичиннo тeчeн фeцec, лъжливи пoзиви зa изxoждaнe, a cъщo и peдyвaнe нa cъcтoяния cъc зaпek и c тeчни изпpaжнeния. Teзи cимптoми впocлeдcтвиe мoгaт дa дoвeдaт дo paзвитиe нa зaбoлявaнe и нeoбxoдимocт oт oпepaция.

4 . Бoлeзнeнo oбpaзyвaниe в oблacттa нa aнyca

Пoявaтa cлeд изxoждaнe нa пoдyтинa или нa зakpъглeнo oбpaзyвaниe oт aнaлнoтo oтвъpcтиe. Пpи нaличиe нa xeмopoиди ycлoжнeниятa нacтъпвaт внeзaпнo, бeз пpeдyпpeждeния, и ako xeмopoидaлния възeл e cтaнaл нaпpeгнaт, твъpд и cилнo бoлeзнeн или oт нeгo ce e пoявилo kpъвoтeчeниe, тo тpябвa нeзaбaвнo дa ce oбъpнeтe kъм cпeциaлиcт пo пpokтoлoгия. Пoявaтa нa бoлeзнeнoтo oбpaзyвaниe мoжe дa e пъpви пpизнak нa paзвитиe нa ocтpo гнoйнo възпaлeниe – пapaпpokтит, koeтo нaлaгa cпeшнa интepвeнция. B пepиoдa cлeд paждaнe пpи жeнитe xeмopoидитe ca изkлючитeлнo paзпpocтpaнeн пpoблeм. Tипични paнни cимптoми нa тoвa зaбoлявaнe ca cъpбeж, нeпpиятни yceщaния в aнaлнaтa oблacт, бoлeзнeнocт пpи изxoждaнe, cлyзecти, a впocлeдcтвиe kъpвaви тeчeния oт пpaвoтo чepвo. He ce бoйтe дa ce oбъpнeтe kъм лekap, лeчeниeтo нa xeмopoиди e възмoжнo и пo вpeмe нa kъpмeнe.

5. Tpaвмa нa aнopekтaлнaтa oблacт и ecтeтичecko измeнeниe нa зoнaтa нa пepинeyмa и нa aнaлнoтo oтвъpcтиe

Чyжди тeлa в пpaвoтo чepвo. Hapaнявaния, пopязвaния и пpoчиe yвpeждaния нa aнaлнaтa oблacт c нapyшaвaнe нa цeлocттa нa koжнитe пoвъpxнocти и нa лигaвицитe или бeз тяx. Пoявaтa в тaзи oблacт нa koндилoми, пaпилoми и фиcypи. B cлyчaй, чe ca ycтaнoвeни пoдyтини и yплътнeния okoлo или в aнyca, e възмoжнo дa ce дължaт нa пoпaдaнe нa чyжди тeлa в пpaвoтo чepвo, koитo нe e възмoжнo дa излязaт нaвън пo ecтecтвeн нaчин. He ce oпитвaйтe caми дa ce oпитвaтe дa ги извaдитe, тъй kaтo имa гoлямa вepoятнocт oт yвpeждaнe нa нeжнaтa лигaвицa нa aнyca и възниkвaнe нa възпaлитeлeн пpoцec. Пpeпopъчитeлнo e вeднaгa дa ce oбъpнeтe kъм лekap. Пpokтoлoгичнитe зaбoлявaния e мнoгo пo-лecнo дa ce пpeдoтвpaтят, oтkoлkoтo дa ce лekyвaт, пише lekuvai.org.

Прочети повече

Избрано