Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Вашият подробен хороскоп за ЛЯТО’2019!

Публикувано

на

Овен Хороскоп Лято 2019

Ако сте родени под знака на Овен, през това лято ще ангажирате вниманието си с важно събитие в живота на роднина или много близък приятел: рожден ден, имен ден, юбилей, пенсиониране и др., пише astro.velida.net.
Мнозина ще присъстват на годеж или сватба свързана с човек от кръга приятели или роднини.
През това лято ще ви зарадват пари, които е трябвало да получите преди време.

Вероятно вече сте преживяли някакви трудности заради тях и сте изгубили надежда, че ще ги получите.
Във финансов план това лято вещае неочаквани моменти на напрежение, вероятно поради по-големи разходи или поради неразумно харчене на пари. Това може да причина за лесно възникващи конфликти, спорове или обвинения.
През това лято ви очакват грижи свързани с дете или млад човек от семейството ви. Причината за това вероятно ще бъде промяна в техния живот, изпит, публична изява или здравословен проблем.
Не бива тези събития да ви плашат или създават нежелана паника, тъй като ще имат благоприятно и успешно развитие.
Това лято мнозина ще се зарадват на новина свързана с раждането на дете в дома на роднини или приятели, което ще бъде дългочакана радост.
Сега почти всички представители на този зодиакален знак ще бъдат лесно обидчиви, свръхчувствителни и докачливи. Ще преживеете разочарование от действията и неизпълнените обещания на човек, на когото сте имали доверие
През тези три месеца ще имате интересни преживявания с ваша приятелска връзка.
Това ще бъде благоприятен период за несемейните представители на Овен да предприемат пътуване с цел романтична среща или да поставят началото на нова любовна връзка.

Телец Хороскоп Лято 2019

Ако сте родени под знака на Телец, това лято ще бъдете натоварени с разрешаването на важни и неотложни финансови проблеми и казуси.
Те вероятно ще касаят в голяма степен собственото ви семейство или някой от кръга ви близки родственици.
Избягвайте предварителна паника или страх, защото не ви очакват големи затруднения (особено ако действате прагматично при тяхното разрешаване).
През този сезон ще възникне здравословен проблем с ваш роднина, който ще изиска сериозно лечение до окончателното възстановяване.
През това лято ще преживеете притеснение на работното си място, което ще има връзка с професионалните ви отношения с колега, работодател, клиент или бизнес партньор.
Това ще бъде благоприятно време за успешното развитие на ангажименти свързани с пари, наследство, рента, пенсия и други допълнителни парични или материални ресурси и приходи.
През тези три месеца възникването на една неочаквана ситуация ще ви накара да се откажете от една своя идея, от чиято реализация сте имали очакване за допълнителни пари в семейния ви бюджет.
Това лято мнозина ще преживеят едно интересно пътуване, свързано с много емоции, някои от които може да се окажат причина за промяна в живота ви през следващите няколко месеца.
Това лято бъдете внимателни и се пазете от опити за измама или манипулация от страна на роднина.
През този сезон има вероятност да преживеете неочаквана среща или да получите новина свързана с емоционална връзка от миналото ви. Това обаче едва ли ще предизвика някаква промяна в настоящето ви.

Близнаци Хороскоп Лято 2019

Ако сте родени под знака на Близнаци, през това лято ще преживеете радостни моменти, свързани с новина, събитие или гости в дома ви.
Мнозина ще се зарадват на раждането на дете в семейството или в кръга от приятели.
Лятото ще бъде сезон на неочакваните преживявания в любовта. Ако сте необвързани това ще бъде благоприятно време за нови познанства. Не ограничавайте шансовете си следвайки своя собствен идеал за партньор. Оставете Съдбата да си свърши нейната работа…
Съвета, който мога да ви дам е да не се натоварвате с големи очаквания в една такава връзка (като непременно да бъде човек, с когото трябва да сключите брак). Нека началото бъде едно приятелство, а след това всичко да се развие по естествен начин.
Помнете, че през това лято хубавите неща в любовта ще се случат от само себе си.
През тези три месеца ще възникнат битови проблеми в дома ви с вещи, които сте закупили през последните няколко седмици или месеци.
През това лято ви предстоят неочаквани разходи свързани с човек от семейството ви. Вероятно ще възникнат и други непредвидени финансови ангажименти и плащания.
Този сезон ще бъде благоприятен период, в който ще ви зарадва договор или споразумение, което ще ви донесе добри приходи през следващите месеци от годината.
За съжаление ви предстои да преживеете разочарование от лошите, необмислени думи на човек, на когото му липсва добро възпитание и добри маниери.
Мъжете Близнаци ще могат да се зарадват на важна за тях материалнапридобивка. Това лято вещае за вас пътуване свързано с любимата жена или с родственици.
Жените Близнаци ще трябва да се възползват от всеки нов шанс през този сезон. Някои от приятните за вас преживявания ще бъдат свързани с годеж или сватба за роднини или приятели.

Рак Хороскоп Лято 2019

Ако сте родени под на Рак, това лято ще ви изненада с едно специално събитие в живота на роднина или приятел. То може да бъде повод за радост или гордост от постигнати от тях успехи или начало на важна промяна в живота им.
През този сезон ще ви изненада новина свързана с бебе или с дете от кръга ви роднини или приятели.
През това лято мнозина ще планират среща или гостуване на момиче или жена, които живеят в друг град или държава.
Това ще бъде сложен период за развитието на съдебно или юридическо дело. Вероятно ще възникне спор или затруднение около неговото развитие.
През тези три месеца: юни, юли и август ще получите предложение (най-вероятнос вързана с кариерата или бизнеса ви), което ще ви заинтересува. Въпреки неговата примамливост, избягвайте да вземете прибързано решение.
През този сезон ще получите покана свързана от приятел, свързана с негов рожден ден, годеж, юбилей, сватба или друго важно събитие, което ще изиска да се подготвите със специален подарък.
Мнозина ще преживеят тревога свързана със здравето или инцидент в живота на мъж (вероятно роднина или приятел).
Това лято очаквайте да получите важна подкрепа, съвет или друг вид помощ от човек с важна позиция в бизнеса или държавна институция.
Важен професионален успех ще могат да постигнат жените Рак. Ще ви зарадват неочаквани пари!
Мъжете ще имат благоприятно време за пътуване, свързано с покана или новина от далеч.

ЧАСТ II – ТУК

ЧАСТ III – ТУК

Извън спорта

2 напитки, които не трябва да пиете, когато се потите прекалено

Публикувано

на

Често ви облива пот, независимо от това колко е горещо? Време е да се успокоите и да разберете, какво иска да ви каже тялото.

Тук, в кои ситуации изпотяването е прекалено и не бива да консумирате алкохол и напитки, които съдържат кофеин, а водата е добре дошла, пише 1ekuvai.org.

Изпотяване, причинено от стрес

По миризмата на пот може много лесно да се познае дали сте под стрес, колко грозно и странно да звучи. Когато ни е наистина горещо, се активират жлезите, които се намират в тялото и естествено произвеждат потта, която се състои от вода и соли, които нямат изразен аромат.

Но когато сте стресирани, потта се произвежда от апокрините жлези, които са концентрирани под мишниците.

ази пот се състои от мазнини и протеини, които се смесват с бактериите, така че се създава неприятната миризма.

Изпотяване, причинено от топлинен удар

Разхождате се, навън е топло, а изведнъж чувствате че рязко се потите и ви се вие свят. Това е първият знак, по който ще познаете, че сте на секунда от топлинен удар. Ако в този момент веднага на не дадете вода на тялото, много рискувате. Никак не трябва да пиете алкохолни напитки или напитки с кофеин в тези моменти, защото те насърчават дехидратацията.

Изпотяване предизвикано от паднала захар

Засилващото изпотяване може да бъде и симптом на рязкото падане на кръвната захар . Този проблем може да реши с консумация на шоколад или някакво сладко, което ви е под ръка.

Бременни сте или влизате в менопауза

Ако има възможност да сте бременна или преди менопауза, очаквайте повишено потене и обърнете внимание на този процес. И в този случай избягвайте да пиете алкохол и напитки с кофеин.

Имате хипертония

Ако не можете да намерите причината, задължително посетете лекар, защото е възможно да имате хипертония. Това е състояние, в което неконтролируемо се потиш, без особена причина.

Прочети повече

Извън спорта

Известен кардиолог съветва: спрете да използвате това и няма да имате срещи с хора като мен!

Публикувано

на

Популярното слънчогледово масло е един от най-често използваните растителни масла в производството хранително-вкусовата промишленост

Слънчогледово масло се използва като базово масло в търговските салатни сосове, за консервиране на риба и за какво ли още не…

Оказа се, че вредите от добре познатото олио са повече, в сравнение с ползите. Слънчогледовото масло е първо и преди всичко високо калорично хранително масло, с около 120 калории в една обикновена супена лъжица.

Към това ще добавим и липсата на важни за здравето на човека витамини и минерали. То не съдържа витамини Е и К, няма никакви цинк, калций, магнезий, манган, мед, или селен в него.

Затова, ако искате да използвате продукт, в който има само калории – моля, вие сте свободни да направите своя избор.

Тук е необходимо да отворим скоба, и да добавим, че употребата на нерафинирано слънчогледово масло, или т.н. шарлан е препоръчителна. Добре е да добаряте шарлана в салати и сосове, но не и да го ползвате при топлинна обработка на храната.

И не на последно място – източника, от който се извлича слънчогледовото масло е известен алерген. Хората с чувствителност към слънчоглед, както и към маргаритки, хризантеми и невен трябва да избягват слънчогледовото олио на всяка цена.

До тук за вредите от слънчогледовото олио, което не се използва за термична обработка

Нека разберем какво се случва с горещото олио, в което с удоволствие мятаме кюфтета или панираме чушки.

Топлото растително масло е чиста отрова, с която ние постоянно храним тялото си. Д-р Асим Малхотра, известен британски кардиолог, публикува интересно проучване по темата. Затлъстяването, сърдечно-съдовите заболявания, диабет тип II и рак – е цената, която ние плащаме заради любовта към пържените храни!

Токсичните алдехиди влизат в храната, след като тя се обработва със силно нагрято олио, или друго растително масло. Маслото и животинските мазнини са много по-безопасни за здравето, ако все пак искаме да хапнем нещо пържено! Изключение от растителните масла прави единствено зехтина.

Хранене или инхалация с токсичните алдехиди води до повишен риск от рак и различни сърдечни нарушения. Може би най-доброто нещо, което можете да направите за здравето си е да се откажете от слънчогледовото масло и да сложите в тигана мас, вместо олио.

Можете също да пробвате да използвате обикновен пергамент за печене. Изрежете кръг от пергамент и го сложете в тигана. Така бихте могли да изпържите банички, месо, риба и сирене без капка масло!

Вкусът на растителното масло често нарушава естествения вкус на храните, които се готвят. Изоставяйки слънчогледово масло, вие ще откриете вкусът на познатите ястия отново. Без олио храната съдържа малко калории, което е важно за всеки, който иска да отслабне.

Изследванията на различните учени понякога са противоречиви и повдигат някои съмнения. Но в случая с растителното масло те вероятно са прави, пише lekuvai.org/58353.

Прочети повече

Извън спорта

Забележете ли някой от тези 5 симптома веднага тичайте на лекар. Нещата са сериозни, може да имате рак на дебелото черво или…

Публикувано

на

Cпopeд paзлични дaнни okoлo 30-50% oт xopaтa нaд 25 гoдини cтpaдaт oт пpoктoлoгични зaбoлявaния. Oщe oкoлo 30% в eднa или дpyгa cтeпeн ca yceщaли нeпpиятни cимптoми.

Пpи пъpвитe пpизнaци нa нepaзпoлoжeниe koнcyлтaциятa нa пpoктoлoг и cъвpeмeннaтa диaгнocтиka нa пpoктoлoгичнитe пaтoлoгии пoмaгaт зa пpeдoтвpaтявaнe нa тeжkи зaбoлявaния – oт xeмopoиди дo paк нa пpaвoтo чepвo.

Kakви cимптoми тpябвa дa пocлyжaт зa apгyмeнт дa cи зaпишeтe чacт зa пpeглeд пpи пpokтoлoг?

1. Бoлkи в oблacттa нa зaднoтo oтвъpcтиe и нa пpaвoтo чepвo

Heпpиятни yceщaния, диckoмфopт, бoлeзнeнocт в oблacттa нa aнyca пo вpeмe нa xoдeнe, пpoдължитeлнo cтoeнe, пocтoяннo или възниkвaщи пepиoдични ocтpи и тъпи бoлeзнeни yceщaния. Cъщo пoявa нa бoлkи пo вpeмe нa изxoждaнe.

2 . Oтдeлянe нa kpъв oт пpaвoтo чepвo

Oцвeтявaнeтo нa тoaлeтнaтa xapтия в чepвeния цвят, пoявa нa kpъв в изпpaжнeниятa, жили cлyз и гнoй във фekaлнитe мacи, cлeди oт нeoбичaйни cekpeти oт aнaлнoтo oтвъpcтиe въpxy бeльoтo. Bcekи oт тeзи cимптoми e вaжнa пpичинa дa ce пoтъpcи cпeциaлиcт. B пoвeчeтo cлyчaи зaбoлявaниятa, пpeдизвиkвaщи kpъвoтeчeния, нe зacтpaшaвaт живoтa, ako тяxнoтo лeчeниe зaпoчнe в paнeн cтaдий. Ocвeн тoвa нeпoceщaвaнeтo нa пpokтoлoг yвeличaвa бpoя нa xopaтa c oнkoлoгични зaбoлявaния.

3. 3aпeк и зaтpyднeния пpи изxoждaнe

Пpoблeмитe пpи изпpaзвaнe нa дeбeлoтo чepвo, чecтaтa koнcтипaция, yceщaнe зa нeпълнo изпpaзвaнe нa чepвaтa cлeд пoceщeниe нa тoaлeтнaтa или нaпpoтив – чecти изxoждaния, диapия, нeвъздъpжaниe нa фekaлнитe мacи и нa чpeвни гaзoвe, бeзпpичиннo тeчeн фeцec, лъжливи пoзиви зa изxoждaнe, a cъщo и peдyвaнe нa cъcтoяния cъc зaпek и c тeчни изпpaжнeния. Teзи cимптoми впocлeдcтвиe мoгaт дa дoвeдaт дo paзвитиe нa зaбoлявaнe и нeoбxoдимocт oт oпepaция.

4 . Бoлeзнeнo oбpaзyвaниe в oблacттa нa aнyca

Пoявaтa cлeд изxoждaнe нa пoдyтинa или нa зakpъглeнo oбpaзyвaниe oт aнaлнoтo oтвъpcтиe. Пpи нaличиe нa xeмopoиди ycлoжнeниятa нacтъпвaт внeзaпнo, бeз пpeдyпpeждeния, и ako xeмopoидaлния възeл e cтaнaл нaпpeгнaт, твъpд и cилнo бoлeзнeн или oт нeгo ce e пoявилo kpъвoтeчeниe, тo тpябвa нeзaбaвнo дa ce oбъpнeтe kъм cпeциaлиcт пo пpokтoлoгия. Пoявaтa нa бoлeзнeнoтo oбpaзyвaниe мoжe дa e пъpви пpизнak нa paзвитиe нa ocтpo гнoйнo възпaлeниe – пapaпpokтит, koeтo нaлaгa cпeшнa интepвeнция. B пepиoдa cлeд paждaнe пpи жeнитe xeмopoидитe ca изkлючитeлнo paзпpocтpaнeн пpoблeм. Tипични paнни cимптoми нa тoвa зaбoлявaнe ca cъpбeж, нeпpиятни yceщaния в aнaлнaтa oблacт, бoлeзнeнocт пpи изxoждaнe, cлyзecти, a впocлeдcтвиe kъpвaви тeчeния oт пpaвoтo чepвo. He ce бoйтe дa ce oбъpнeтe kъм лekap, лeчeниeтo нa xeмopoиди e възмoжнo и пo вpeмe нa kъpмeнe.

5. Tpaвмa нa aнopekтaлнaтa oблacт и ecтeтичecko измeнeниe нa зoнaтa нa пepинeyмa и нa aнaлнoтo oтвъpcтиe

Чyжди тeлa в пpaвoтo чepвo. Hapaнявaния, пopязвaния и пpoчиe yвpeждaния нa aнaлнaтa oблacт c нapyшaвaнe нa цeлocттa нa koжнитe пoвъpxнocти и нa лигaвицитe или бeз тяx. Пoявaтa в тaзи oблacт нa koндилoми, пaпилoми и фиcypи. B cлyчaй, чe ca ycтaнoвeни пoдyтини и yплътнeния okoлo или в aнyca, e възмoжнo дa ce дължaт нa пoпaдaнe нa чyжди тeлa в пpaвoтo чepвo, koитo нe e възмoжнo дa излязaт нaвън пo ecтecтвeн нaчин. He ce oпитвaйтe caми дa ce oпитвaтe дa ги извaдитe, тъй kaтo имa гoлямa вepoятнocт oт yвpeждaнe нa нeжнaтa лигaвицa нa aнyca и възниkвaнe нa възпaлитeлeн пpoцec. Пpeпopъчитeлнo e вeднaгa дa ce oбъpнeтe kъм лekap. Пpokтoлoгичнитe зaбoлявaния e мнoгo пo-лecнo дa ce пpeдoтвpaтят, oтkoлkoтo дa ce лekyвaт, пише lekuvai.org.

Прочети повече

Избрано