Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Водещи новини

Трябва да се прочете! Ивелин Попов с най-емоционалното интервю, посочи защо българския футбол страда

Публикувано

на

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов смята, че липсата на характер у младите е довела до загубата ни от Косово с 2:3 в София. Попето обясни, че и футболът като спорт има проблеми да се развива в родината ни, но изрази надежда, че България и футболът ни ще пребъдат заради традиционния български дух. Вероятно настоящото интервю на Ивелин е било и най-искреното и емоционално в кариерата на опитния атакуващ футболист.

 

„Загубихме, както видяхте всички.

Защо? Сложен въпрос. Мисля, че второто полувреме нарушихме тактическата дисциплина по крилата. Създадоха доста положения оттам и се стигна до този резултат. Всички в съблекалнята бяха с наведени глави. Казах им, че няма да върнем времето. Така се получи, че трябваше да сме по-съобразителни във фаза защита. Ако тръгна да говоря за физическото състояние, няма да бъде удачно. Имах разговор с Десподов и му казах, че на всеки времето му изтича.
Младите трябва да променят мисленето си. Те в България винаги могат да се върнат. Аз го чувствам близък. Кой друг играе в европейско първенство? Има още много мачове. Да се надявам на чудо. Историята показва, че никога не сме побеждавали Англия там. Нямаме чувство за единство. Президентът не може да бръкне в главите на младите. Говори се постоянно за подмладяване, а те искат ли? Националният отбор не е сиропиталище, за да те викат, защото си млад. Едно време трябваше да изиграеш 15 мача в А група, за да влезеш.
Афектиран съм от загубата, но младите реално искат ли? Не всеки президент да казва кой да извикат. Жалко е. Плаче ми се, но какво можем да направим. Вината не е във футболния съюз и треньорите, а в играчите и дали искат. Взимат се пари на децата, за да тренират. Защо направиха тези школи?
Синът ми тренира в Ростов и има трима треньори. Ние на тези деца какво им даваме? Страшно е и се надявам малките да изкоренят тази простащина.
Нямаме чувство за единство.
Ние сме такъв народ.
Мачкани, бутани и ръчкани, но все сме оцелявали“, заяви Попето.

Избрано