Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Водещи новини

ЦСКА не успя да наложи своето за ТВ излъчването на мачовете

Публикувано

на

ЦСКА се съгласи да подпише споразумението за разпределяне на приходите от телевизионните права, става ясно от съобщение на Българския футболен съюз, в което се казва, че вече всички клубове от Първа професионална лига са се съгласили да подпишат споразумението.

Припомняме, че „армейците“ отказваха да подпишат споразумението, но в крайна сметка очевидно са се съгласили. Така 14-те клуба от Първа лига и БФС ще си разпределят 6,5 млн. лева през следващия сезон.

Първа лига ще страда заради действията на ЦСКА. Това смята президентът на Славия Венцеслав Стефанов по повод позицията на „червените“ относно тел…

Ето какво се казва в обръщението на БФС:

„Българският футболен съюз уведомява спортната общественост, че споразумението за разпределяне на приходите по договора за телевизионни права вече е подписано от всички клубове, представители на Първа професионална лига. Като следствие от това 14-те клуба в най-кратки срокове ще получат първите траншове по договора, касаещ стартиращия в петък нов състезателен сезон.

Ръководството на БФС използва случая отново да пожелае успех на участниците в професионалния ни футбол и в европейските турнири. Вярваме, че с активните си действия съюзът за пореден път потвърди ролята си на обективен и добронамерен партньор на всички свои членове.“

Избрано