Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Златни медали и още куп призови класирания за България на Световната купа по футбол на маса (СНИМКИ)

Публикувано

на

Преди броени дни приключи най-престижното състезание от спортния календар на Международната федерация по футбол на маса /ITSF/ – World Cup 2019. Тази година Световната купа се проведе в Мурсия, Испания в периода 2-7 юли и в нея взеха участие над 600 състезатели от над 30 държави от цял свят. Световното първенство донесе на България големи успехи – златни медали за българските момчета и бронзови отличия за най-изявената ни двойка при жените.

България имаше своите 18 представители – Денис Бисеров, Васил Константинов, Данаил Златаров, Иван Петров, Иво Пиларски, Димитър Филипов, Марио Томов, Йордан Зайков и при жените – Екатерина Атанасова, Благовеста Герова, Деметра Блажева, Александра Новкова, Румяна Шушулова, Милица Данова, Станислава Стайкова, Полина Манджукова, Таня Кренчева и Светлана Жечкова.

Всички те премериха сили с най-добрите състезатели по футбол на маса в света.

Световната купа 2019 ще остане в историята на българските джаги с отличното представяне на националния ни отбор. Мъжкият ни състав извоюва златните медали и вдигна гордо купата за първо място в дивизия две. Българските момчета победиха категорично в елиминациите отборите на Испания, Финландия, Словения и Перу. Спечелиха и правото да се състезават на

следващото първенство в първа дивизия, където ще застанат срещу най-добрите отбори в световен мащаб.

Женският ни отбор също се представи отлично, като завърши пети в крайното класиране. В първия кръг на елиминациите момичетата кагерично победиха отборът на Полша, но в четвъртфиналната фаза загубиха мача си срещу Швейцария.

Бронзови медали за България донесоха Екатерина Атанасова и Благовеста Герова. Те спечелиха третото място в дисциплината Класик двойки жени и за пореден път показаха игра на световно ниво. Двойката Станислава Стайкова и Полина Манджукова постигнаха добри резултати в Ролербол жени двойки, като се наредиха на девета позиция в крайното класиране, а Александра Новкова и Деметра Блажева достигнаха най-високите места от българските момичета в дисциплината Жени двойки, като се изкачиха до 17-то място.

В индивидуалните дисциплини най-голям успех сред българите постигна Марио Томов, който се класира на пета позиция при младежите над 16 години. Благовеста Герова успя да достигне девето място при жените, а Денис Бисеров се класира на 17-то място при мъжете.

Чест и гордост за всички наши състезатели беше участието в World Cup 2019. Оставаме в очакване за следващото Световно първенство, което ще се проведе в Нант, Франция през 2021 година.

Избрано