Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Водещи новини

Жена нарече съседка „дърта дебела крава“, оправда се, че всъщност казала „хипопотам“

Публикувано

на

 

Жена нарече съседка „дърта дебела крава“ след разправия трябва ли да се гледат котки край входа и вече в съда се оправда, че третата дума била всъщност „хипопотам“. Така или иначе състав на Пловдивския районен съд приема, че е налице публично изречена обида, и глобява жената с 1000 лв., отделно тя ще трябва да плати на оскърбената комшийка 600 лв. за емоционалните травми.

На 9 декември м. г. имало общо събрание на входа и една от точките в дневния ред била поставянето на камера за видеонаблюдение на входа, в близост до който дъщерите на една от собственичките на апартамент в сградата отглеждали малки котки като зоодоброволки. Част от съседите се възпротивили, а жената, която после изрекла обидата, директно заявила, че е против и я е гнус от котки.

Майката на зоодоброволките обаче тръгнала по етажите да събира подписи за поставянето на камера и така между етажите избухнал скандалът, в който били изречени думите „дърта дебела крава“ . Засегнатата жена подала сигнал и така се стигнало до наказателното производство.

Цитираното решение не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд./plovdiv-press.bg

Избрано