Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Дъщерята на единия от убийците край Негован проговори и изкара невероятна версия

Публикувано

на

Галя, дъщерята на Пламен Шляпашки, се съгласи да разкрие своята версия за случилото се с баща й. Заедно с Георги Нанчев той е обвинен за жестокото убийство на Йордан Атанасов и съпругата му Марияна. 

Според Галя е възможно баща й да е натопен. Младото момиче разкрива пред , че всички в семейството й са много уплашени.

И твърди, че по никакъв начин не може да повярва във вината на Пламен.

– Искате да защитите баща си?
– Наясно съм с всички неща, 100% е натопен. Не мога да кажа кой би могъл да го направи. Всеки адекватен човек ще направи самопризнания
като става въпрос за нещо сериозно, да не се усложняват нещата, не знам дали не е упражнен натиск.

– Познавате ли другия мъж, колегата на баща ви – Георги Нанчев, мислите ли, че той може да го е натопил?
– Може да има някаква връзка. Той заведе баща ми при тях, при убитите възрастни хора. Знам и, че този въпросният Георги е познавал жертвите повече от 15 години.

– Но все пак от прокуратурата твърдят, че вече има събрани доказателства срещу баща ви?
– Той наистина е много добър човек, всеки ще го каже. Има брат и сестра, те са глухонеми. Разпитайте и тях, ще ви потвърдят, че прави на мравката път, никога не е проявявал насилие. Конкретно по случая на баща ми и колегата разбрах, че той се разследва от немалко време.

Нормално е да има следи от него в апартамента на възрастните убити хора, нормално е, той е ходил там да работи, като цяло има следи.

– Как се държеше последните дни?
– Съвсем нормално се държеше, не е имало нощ, в която да се прибира след 6, 7 вечерта, всеки ден си беше вкъщи. Разбираме се прекрасно, като цяло сме си щастливо семейство, нито сме имали подозрения, че е странен, държеше се перфектно с майка ми и брат ми.

– Употребяваше ли алкохол?
– Не употребява алкохол, само пуши.

– Как арестуваха баща ви?
– Арестът е станал преди 11 сутринта на 28 август. Изчакали са го да излезе от нас, предната вечер се прибра нормално вкъщи. След това дойдоха и разследващите полицаи и обясниха за какво става въпрос, бях сама в апартамента. Доколкото знам, нищо не е изнесено.

– Знаехте ли, че работи за тези възрастни хора?
– Ние знаем какво работи, той е бояджия в Техническия университет, прави и апартаменти на частно, този Георги го е завел при тези хора, той каза, че познава жертвата – мъжа от 15 години.

– Какво още е споменавал баща ви за тях?
– Разказа ни, че работи там с неговия колега, той го е завел. Баща ми ги познава от един, два месеца. С Георги се познават от година и половина, за него не са ми известни много неща, знаех само, че работи с баща ми и понякога му урежда ангажименти.

– След ареста някой от близките на Георги потърси ли контакт с вас?
– Не, никой. Това само показва, че те знаят за вината му. Аз дори издирих през Фейсбук жената, с която той е живеел, но тя не пожела да говори с мен.

Мира НАЙДЕНОВА, Блиц

Избрано