Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Без майтап

Бивш затворник среща Кобрата в САЩ

Публикувано

на

Кубрат Пулев ще излезе на ринга срещу американеца Райдъл Букър на 9 ноември във Фресно, Калифорния. Датата се знаеше отдавна, но до този момент липсваше официална информация с кого ще се бие Кобрата. Първоначално за съперник на българина бе обявен австралиецът Марк де Мори. Месец преди битката обаче австралиецът се отказа да излезе срещу Пулев и от щаба му потърсиха резервен вариант.

38-годишният Букър е бивш затворник. Той е бил зад решетките 12 години (от 9 септември 2005 г. до 9 август 2017 г.) за притежание на 1 кг кокаин с намерение за доставка. До влизането в затвора Букър е с 25 победи и само 1 загуба (от Джеймс Тони). След излизането си на свобода той има 4 успеха и също 1 загуба (от Джърмейн Франклин). В последния си мач през юни Букър нокаутира Диюли Аристид, като победите му преди последния гонг са общо 13.

Все още договорката между Пулев и Букър е само устна, но в близките дни се очаква договорът да бъде подписан. Пулев е официален претендент на Международната боксова федерация (IBF) и очаква победителя от реванша между световния шампион Анди Руис (Мекс) и Антъни Джошуа (Вбр).

Избрано