Опитайте приставката на Ludsport.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
Последвайте ни във

Извън спорта

Ето колко мача стигна серията без победа на националния отбор на България

Публикувано

на

Националният отбор на България отново не успя. „Лъвовете“ в десети пореден мач не записаха успех, като стигнаха само до 0:0 с Черна гора в европейската квалификация на градския стадион в Подгорица. „Трикольорите“ останаха без победа и при третата си визита в черногорската столица, където вече имаха две равенства – 2:2 през 2008 г. и 1:1 през 2011 година.

Представителният футболен тим вече не знае какво е победа от една година, а за първи път в своята история записа шести пореден мач за европейските квалификации, без да запише нито един успех. Хубавата новина е, че черната серия на Красимир Балъков начело на отбора прекъсна след четирите поредни загуби. Точката в Черна гора остави родните национали на последно място в група „А“ с актив от три точки, колкото имат и черногорците, които обаче са с предимство в мачовете между двата тима след 1:1 в София. Само след няколко дни на „Васил Левски“ пристига Англия, срещу когото „лъвовете“ нямат победа в своята история. Звездите на Гарет Саутгейт пък записаха първо поражение в европейски квалификации от 10 години, отстъпвайки 1:2 в Прага на Чехия.

Избрано